Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На руку точно не зіграє: як Путін хоче використати війну в Ізраїлі

Щоб не бути "ізгоєм" в політичному світі, Путін закликає зупинити війну на Близькому Сході

Фото: Володимир Путін

Президент РФ планує скористатися смертями мирного населення

Фото: Володимир Путін

Президент країни-агресора прагне отримати максимальну вигоду з війни між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС. Зокрема, він напрацьовує "репутацію миротворця", аби повернути авторитет серед інших держав.

Про це написав у своїй статті для The Telegraph полковник армії Великобританії у відставці Річард Кемп.

"Людина, відповідальна за пролиття величезної кількості крові по всьому світу, і особливо в Україні, тепер каже: "Зараз важливо зупинити кровопролиття"", – зазначив військовий.

Країна-терорист давно втратила свою вагу на міжнародній арені через розгортання війни в Україні. Після 18 місяців інтенсивного конфлікту ворожі війська опинилися в складному становищі. Удари Збройних сил України за допомогою ракет ATACMS, спрямовані на аеродроми в окупованих Луганську і Бердянську, сильно підточили позиції Кремля.

З його слів, країни Близького Сходу тепер вважають Росію "згасаючою державою". До слова, Росія була вимушена перекинути декілька бойових угрупувань із Сирії в Україну через втрату позицій.

Варто зауважити, що у зв’язку з останніми подіями весь цивілізований світ згуртовується, аби допомогти Ізраїлю, а Росія на його тлі виглядає "аутсайдером".

Окупанти вивозять політв'язнів із Криму

Раніше ми писали, що Росіяни вважають, що їм не вдасться утримати півострів, коли українська армія захопить Перекопський перешийок.

У Криму ймовірне масштабне повстання проукраїнського населення. Через це окупаційна влада переправляє політичних в’язнів на материкову частину РФ.

Згідно з наданою інформацією, заручників перевозитимуть у спецвагонах поїзду "Севастополь – Москва" із залізничного вокзалу "Сімферополь пасажирський". За процесом слудкуватиме зустрічна варта у складі не менше двадцяти солдатів та двох офіцерів.

Чи буде в Росії велика мобілізація

Фактична мобілізація не припиняється в Росії з початку повномасштабного вторгнення. Натомість станом на зараз, вручення повісток на території країни-агресора провокує певні ризики.

Російська влада боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію, адже остерігається протестів з боку населення.

"Машину готують до нових хвиль мобілізації. Юридично законодавство та повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб у будь-який момент несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітися з відчутним опором", – розказав Андрій Юсов.

Водночас самі росіяни також бояться опинитися на фронті. Адже вже відомі випадки, коли чоловіків мобілізували прямо на вулиці. Зокрема, на тимчасово окупованому Донбасі.

Нагадаємо, що боєздатність російської армії майже нульова. Також ми писали, що російська блогерка оголосила збір на масштабну закупівлю чорних пакетів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.