Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Путіну пропонували вдарити по Україні космічною ракетою: що вирішив диктатор

Колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін дав ідею президенту РФ атакувати велике українське місто доволі нестандартною для війни зброєю

Фото: Space Shuttle

В РФ планували атакувати Україну космічною ракетою

Фото: Space Shuttle

Розслідувачі отримали записи розмов Рогозіна з генеральним директором російського ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим. Вони обговорювали ймовірний удар по Україні космічною ракетою.

Про це пише Bild у Telegram.

У виданні стверджують, зброю хотіли запустити з космодрому "Плесецьк", а на борт помістити авіабомби та боєголовки.

До того ж, у медіа повідомляють, що конструктор Юрій Соломонов знайшов вирішення проблеми перегрівання фугасних авіабомб або керованих боєголовок через надзвуковий вхід в атмосферу.

Загалом, як стверджував Баранов, на підготовку такої операції знадобилося б близько 6 місяців. Хоча й було одне "але". Похибка при ударі становила до 100 кілометрів, а, отже, могла вразити частину російської території.

"План був доведений до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо", – йдеться у повідомленні.

Що ховається за погрозами Путіна щодо МіГів над Чорним морем

Раніше ми писали, що у британській розвідці проаналізували нещодавні заяви президента Росії Володимира Путіна щодо початку патрулювання російськими винищувачами Чорного моря.

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін заявив про те, що винищувачі МіГ патрулюватимуть Чорне море. Однак, це не виходить за межі звичайної ворожої риторики.

Такі слова російського президента – це "свого роду демонстрація можливостей Росії виробляти зброю".

"Ця заява відповідає типовій російській риториці, спрямованій на внутрішню аудиторію, яка називає Захід агресором і водночас репрезентує дії Росії як необхідні для захисту держави", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що російський диктатор згадав про ракети "Кинджал" та їхні можливості "з метою стратегічного обміну повідомленнями".

Скоріш за все, це було зроблено для того, аби продемонструвати, що Росія як і раніше, здатна виробляти і експлуатувати нещодавно розроблену зброю, попри війну, яка понад півтора року триває в Україні.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Президент РФ заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру – готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", — повідомив Путін.

До того ж він прокоментував події в Ізраїлі. Путін заявив, що його "СВО" — це зовсім інше, ніж зараз відбувається на Близькому Сході. З його слів, війну в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

Нагадаємо, Путін хоче використати війну в Ізраїлі. Також ми писали, чи буде в Росії велика мобілізація.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.