Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Розвідка Британії пояснила, що ховається за погрозами Путіна щодо МіГів над Чорном морем

У британській розвідці проаналізували нещодавні заяви президента Росії Володимира Путіна щодо початку патрулювання російськими винищувачами Чорного моря

Фото: Міноборони Росії

У розвідці Британії пояснили слова Путіна про винищувачі над Чорним морем

Фото: Міноборони Росії

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін заявив про те, що винищувачі МіГ патрулюватимуть Чорне море. Однак, це не виходить за межі звичайної ворожої риторики.

Про це йдеться в новому звіті Міністерства оборони Британії.

Такі слова російського президента – це "свого роду демонстрація можливостей Росії виробляти зброю".

"Ця заява відповідає типовій російській риториці, спрямованій на внутрішню аудиторію, яка називає Захід агресором і водночас репрезентує дії Росії як необхідні для захисту держави", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що російський диктатор згадав про ракети "Кинджал" та їхні можливості "з метою стратегічного обміну повідомленнями".

Скоріш за все, це було зроблено для того, аби продемонструвати, що Росія як і раніше, здатна виробляти і експлуатувати нещодавно розроблену зброю, попри війну, яка понад півтора року триває в Україні.

Технічні характеристики МіГ-31

Згідно з даними відкритих джерел, російський винищувач має такі характеристики:

  • екіпаж – 2 людини,
  • розмах крил – 13460 мм,
  • площа крила – 61,62 м²,
  • вага в повній комплектації – 39150 кг,
  • максимальна злітна маса – 46750 кг,
  • максимальна швидкість – 1500 км/год на малій висоті, 3100 км/год – на великій висоті,
  • швидкість: дозвукова – 950 км/год, надзвукова – 2500-2800 км/год,
  • дальність без дозаправлення – 3 тис. км,
  • радіус дії – 720 км.

У ЗСУ відреагували на слова Путіна

Ми раніше писали про те, що речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат вважає, що перекидання винищувачів до Севастополя, "зовсім не означає", що Крим стане новим постійним місцем їхньої дислокації.

Ігнат також назвав таке рішення "банальним продовженням страшилок" російського диктатора Володимира Путіна щодо патрулювання акваторії Чорного моря.

"Але я хочу наголосити: Росія використовує багато аеродромів для ударів по Україні, близько 40, а авіація це річ мобільна: сьогодні тут, завтра там. Не обов'язково вони будуть використовувати "Бельбек" для літаків МіГ-31... Сьогодні можуть знаходитися, а завтра перелетять кудись у Ростов чи подалі", — додав Ігнат.

На його думку, для літаків зовсім не проблема перелетіти з аеродромів, які розташовуються далі, та здійснити патрулювання. Таким чином збільшуватиметься всього на всього тільки час та тривалість підльотів.

Раніше ми писали про те, чи дійсно Путін хоче "заморозити" війну. Крім того, ми розповідали про те, що думає президент Литви про вступ України до НАТО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.