UA RU

У Сирського є два плани: Зеленський розповів, від чого залежатимуть успіхи ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву, що стосується теперішньої ситуації на фронті

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook, Сирський/Telegram. Колаж: Pro Війну

Зеленський доручив розробити два плани Сирському

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook, Сирський/Telegram. Колаж: Pro Війну

Глава держави доручив головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському розробити два плани. Вони повинні вплинути на хід війни проти російських окупантів, однак, є певні умови.

Про це сам президент розповів в інтерв'ю CNN.

Два плани від Сирського

З інтерв'ю президента стало відомо, що новому головнокомандувачу Збройних сил України генерал-полковнику Олександру Сирському було доручено розробити два плани для ведення війни проти ворога, зокрема:

Крім того, під час інтерв'ю Володимир Зеленський також сказав, що без допомоги від Сполучених Штатів нашій армії буде не лише тяжко наступати, а й оборонятися. Це пов'язано з недостатньою кількістю боєприпасів для снарядів.

Також президент додав, що без цієї допомоги можуть загинути "мільйони".

Введення військ НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у коментарi AP розповів про те, що наразі Альянс на планує вводити війська до України. Проте, наша держава буде й надалі отримувати необхідну військову допомогу від союзників.

"Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Ми робимо це з 2014 року й активізувалися після повномасштабного вторгнення. Але планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає", – йдеться у повідомленні генсека.

Чутки щодо можливого введення військ Альянсу до України почали активно поширюватися у Мережі після заяви французького президента. 26 лютого Еммануель Макрон сказав, що не слід виключати можливого введення військ НАТО до України. Однак, конкретики наразі в цьому питанні немає.

Крім того, схожої думки щодо можливого введення військ притримується і французький прем'єр-міністр Габріель Атталь. Він також вважає, що це цілком можливо.

Натомість, у Швеції на такі заяви відреагували зовсім по-іншому. Прем'єр-міністр країни вважає, що це питання не є актуальним.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть російські окупанти атакувати Північ. Також ми повідомляли, що сказав начальник ГУР МО Буданов про війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі