Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Безпілотників багато не буває: скільки БПЛА передала "Армія дронів" для ЗСУ

В рамках програми "Армія дронів" Збройні сили України змогли отримати доволі багато безпілотників

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Дрони для ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Не так давно в Україні було запущено програму "Армія дронів", в рамках якої Збройні сили України отримують чималу кількість БПЛА. Нещодавно стало відомо, скільки всього таких дронів вдалося отримати армії.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Скільки БПЛА отримали ЗСУ

За словами віцепрем'єра Федорова, від початку програми "Армія дронів" наші Збройні сили змогли отримати близько 2 тисяч безпілотників. Водночас він повідомив, що Генеральний штаб розподіляє та передає "пташки" на ті ділянки фронту, де відбуваються найзапекліші бої проти ворога.

"До партії увійшли "пташки" виключно українського виробництва. Серед них — коптери та БпЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери. Дрони допоможуть уражати ворожі позиції та техніку. Усі БпЛА закупили в межах державної програми", – сказав Михайло Федоров.

Також міністр цифрової трансформації зазначив, що "Армія дронів" продовжує активно передавати нашим Збройним силам велику кількість безпілотників, адже вони здатні ефективно вражати техніку росіян.

Крім того, Федоров додав, що лише за минулий тиждень наша армія, за допомогою безпілотників змогла вразити 57 гармат, 34 броньовані машини, 39 танків, а також 307 опорних пунктів окупаційної армії. А це, своєю чергою, втрачені мільйони для росіян.

Які дрони використовують ЗСУ

Раніше ми писали про те, що офіцер 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" розповів, які безпілотники найчастіше можна побачити на озброєнні в українській армії.

Відомо, що доволі часто українські волонтери допомагають ЗСУ та збирають кошти, які згодом йдуть на найнеобхідніші для наших захисників речі. Серед них також є і дрони, завдяки яким захисникам вдається знищувати окупантів.

"Найчастіше нам потрібні дрони DJI Mavic 3 різних модифікацій, зокрема Thermal, Enterprise і тому подібне. Також слід виділити FPV-дрони будь-якої марки. Їх, до слова, дуже часто виготовляють прямо на фронті", – зазначив старший лейтенант ЗСУ.

Крім того, додамо, що доволі велика кількість дронів використовується для того, щоб знищувати сили противника або ж завдавати йому серйозної шкоди. Однак, досить часто трапляються ситуації, коли безпілотники використовують виключно в розвідувальних цілях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіцер Державної прикордонної служби розповів про головні потреби захисників. Також ми розповідали, чи можуть відмовити військовому у відпустці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.