Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Для українських військових спростили важливу процедуру – про що йдеться

Президент України Володимир Зеленський 7 лютого 2024-го року підписав закон щодо спрощення процедури списання військового майна

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Важливі зміни для військових

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

8 лютого 2024-го року набуває чинності закон щодо внесення змін до статті 4 Закону "Про правовий режим майна у Збройних силах". Ці зміни є доволі валовими для армії.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Закон про списання військового майна

Новим законом передбачається, що відтепер командири військових частин матимуть право списувати військове майно за своїм наказом вартістю за одиницю військового майна або за одним актом вартістю до 1,7 млн грн.

При цьому, командирам більше не потрібно буде затверджувати списання військового майна з посадовими особами вищих рівнів, представниками спеціальних правоохоронних формувань у складі ЗСУ чи з представниками правоохоронних органів.

Сам очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров заявив, що запровадження такого законопроєкту зробить процедуру списання військового майна більш прозорою.

Крім того, всі технічні питання, пов'язані з цим законом, можуть бути вирішені не пізніше, ніж за тиждень після набуття чинності.

Скільки коштує екіпірування військових

Раніше ми писали про те, якою є вартість екіпірування українських військовослужбовців у 2024-му році. Зокрема, слід згадати, що держава здебільшого забезпечує захисників необхідними речами.

Однак, за власним бажанням вони можуть придбати якісніші речі:

  • штани – вартість від 1000 грн;
  • берці – вартість від 3000 до 6000 грн (залежно від якості);
  • кросівки – вартість від 1500 грн;
  • тактичні рукавиці – вартість від 300 грн (залежно від якості);
  • кітель – вартість від 700 грн;
  • куртка – вартість від 1500 грн;
  • убакс – вартість від 600 до 1600 грн;
  • шкарпетки – вартість від 100 грн;
  • кофта на флісі – вартість від 1000 до 2000 грн.

За необхідності військовослужбовці Збройних сил чи інших формувань можуть придбати окуляри, навушники, рюкзак, наколінники, налокітники, шолом, поясний ремінь та інші речі, які можуть знадобитися під час навчань або безпосередньо в зоні виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які заробітні плати отримують українські військовослужбовці у лютому 2024-го року. Також ми повідомляли, що очікує на українських захисників після закінчення війни проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.