Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим у лютому – що зміниться для захисників

Для частини українських військовослужбовців відбудуться важливі зміни щодо виплат

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Виплати військовим у лютому

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Грошове забезпечення в Україні отримує кожен військовослужбовець, незалежно від того, які обов'язки він виконує. При цьому, захисники отримують різні виплати.

Про те, як зміняться виплати військовим у лютому розповіли у Міноборони України.

Виплати у лютому

Для українських військовослужбовців відбудуться важливі зміни, що стосуються виплат. Зокрема, тепер додаткові 30 тисяч гривень не зможуть отримувати такі особи:

  • військові, які знаходяться далеко в тилу:
  • військові, які не виконують завдання на півдні, сході або ж півночі;
  • військові поза зоною бойових дій.

Проте, у Міноборони пообіцяли підняти заробітні плати для військовослужбовців.

"Наголошуємо, що бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти ­– виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються", – йдеться у заяві відомства.

Зміни щодо виплат торкнуться:

  • курсантів;
  • строковиків;
  • офіцерів;
  • військових, які перебувають в тилу;
  • працівників МВС, що перебувають поза зоною бойових дій.

Крім того, в Міноборони планують підвищити заробітну плату для військових, щоб вона не складала менше ніж 20 тисяч гривень.

Долі військових після війни

Раніше ми писали про те, що представник Національної поліції України Іван Вигівський розповів про те, що очікує на українських військовослужбовців після закінчення війни проти Росії. Він заявив, що таких осіб обов'язково потрібно працевлаштувати.

"Стосовно військових – вони вміють воювати, та мають навички, які завжди затребувані в кримінальних структурах. Однак, ми розуміємо, що це питання державного масштабу, і необхідно буде працевлаштувати наших військових. Вони мають розуміти та відчувати, що вони потрібні державі", – заявив очільник Нацполіції.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ запровадило концепцію "Безпекового середовища", завдяки якій правоохоронці зможуть забезпечувати порядок в країні.

Зокрема, це також стосується і запобіганню злочинів зі сторони військових.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українські військовослужбовці можуть виїхати за кордон під час воєнного стану. Також ми повідомляли, як новий проєкт закону може вплинути на перетин державного кордону України з іншими державами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.