Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Головні потреби захисників на фронті: офіцер ДПСУ розповів, чим можуть допомогти українці

Офіцер Державної прикордонної служби розповів про основні потреби українських захисників на фронті

Колаж: Дар'я Давиденко

Потреби військових

Колаж: Дар'я Давиденко

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває вже більш як 600 днів. За цей час українські захисники змогли звільнити чимало наших територій, які були під окупацією. Однак, боротьба з ворогом все ще триває і в цьому контексті важливою є допомога захисникам, які протистоять ворожій армії.

Ми поспілкувалися зі старшим лейтенантом одного із підрозділів ДПСУ, який бере активну участь у війні з агресором, та дізналися про основні потреби військових на фронті.

Зміст:
1.Чи є потреба в автомобілях та дронах
2.Чи потрібна військовим допомога в екіпіруванні
3.Чи отримують військові допомогу від волонтерів
4.Чому українці повинні допомагати військовим
5.Чим громадяни можуть допомогти армії

Чи є потреба в автомобілях та дронах

Начальник відділу прикордонної служби розповів, що найбільше потрібно військовим на фронті. Зокрема, за його словами, головну увагу слід звертати на автомобілі та безпілотники.

Основні потреби конкретно нашого підрозділу полягають в автомобілях. Все через те, що автівки на фронті – це розхідний матеріал, адже досить часто вони отримують пошкодження або ж бувають знищені. При цьому, найбільше потрібні якраз пікапи, тобто, не легкові й не вантажні автомобілі, а саме пікапи, адже вони добре пристосовані до таких умов, – розповів старший лейтенант Денис.

Також офіцер додав, що велика потреба є у дронах, адже їх на фронті використовується велика кількість.

Безпілотники нам теж дуже потрібні, тому що противник час від часу намагається їх глушити, відповідно, ми їх втрачаємо. Був випадок, коли під Бахмутом за один день було втрачено близько 10 дронів. Мається на увазі не лише наш підрозділ, а й інші, однак, це все одно велика цифра, – зазначив військовий.

При цьому, начальник відділу прикордонної служби додав, що найкращими варіантами щодо БПЛА для військових є дрони Mavic.

Чи потрібна військовим допомога в екіпіруванні

Також доволі часто волонтери оголошують збори на додаткове екіпірування для військовослужбовців Збройних сил України, НГУ, ДПСУ чи інших формувань. Однак, за словами офіцера, його підрозділ такої допомоги не потребує.

З екіпіруванням проблем немає. Ми отримуємо весь необхідний одяг та зброю, а цього цілком вистачає нашим хлопцям. Можливо, хтось щось індивідуально сам собі купує, але це вже за власним бажанням та за потребами, – констатує боєць ДПСУ.

Також він додав, що так само немає проблем і з озброєнням, адже військові отримують все необхідне.

Чи отримують військові допомогу від волонтерів

Щодня в країні проводиться величезна кількість зборів, які оголошують відомі особистості, різноманітні фонди та волонтерські організації. З цього приводу також висловився і представник ДПСУ.

За всіх казати не буду, але конкретно наш підрозділ від початку повномасштабного вторгнення не отримав жодної допомоги від волонтерських організацій чи від будь-яких інших фондів, – зазначив офіцер.

Також він додав, що інші підрозділи чи бригади звичайно отримують допомогу від волонтерів, однак, його загону це не стосується. При цьому, прикордонник не пояснив, з чим це може бути пов'язано.

Чому українці повинні допомагати військовим

Велика кількість українців неодноразово донатить на Збройні сили України чи інші формування, адже всі розуміють, що в такий складний час нашій армії потрібна серйозна підтримка. Схожої думки дотримується й офіцер.

Тому що в нас йде спільна війна і ми воюємо з одним ворогом – це Росія. Зрозуміло, що воювати всі не будуть, тому кожен повинен допомагати тим, чим зможе. Зокрема, долучатись до зборів та донатити. Це дуже важливо, – зазначив офіцер.

Також боєць ДПСУ додав, що у випадку, якщо українці не будуть допомагати армії, наслідки можуть бути дуже негативними, адже в країні все ще триває війна і про це непотрібно забувати.

Чим громадяни можуть допомогти армії

Прикордонник додав, що звичайно, першочерговими є збори та донати на армію. Однак, допомагати можна й в інший спосіб.

Звичайно, українці можуть перераховувати кошти на армію, але дуже добре, коли вони самі надають ті речі та техніку, які безпосередньо потрібні на фронті. До прикладу, якщо нам потрібні автомобілі – буде добре, коли нам їх привезуть та віддадуть в руки. Та ж сама історія з дронами і фактично з усіма іншими речами. Однак, допомога завжди потрібна, – зазначає старший лейтенант.

Також він додав, що іноді трапляються випадки, коли кошти, які надають військовій частині, розподіляються не зовсім так, як хотілось би. Він додав, що мова йде не про розкрадання, а про те, що гроші йдуть в інше русло. Тобто, на ремонт техніки та обладнання чи на будь-які інші потреби.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як часто донатять звичайні українці на підтримку армії. Також ми повідомляли, що деякі військовослужбовці можуть отримати виплати у розмірі 188 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.