Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Новий наступ росіян: Подоляк розповів, чи зможе Україна протистояти

Росія не здатна на масштабну наступальну операцію, але продовжує військовий терор України

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Подоляк висловився про "новий наступ" росіян

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія вже не може провести масштабну наступальну операцію, як на початку вторгнення. Однак, окупанти продовжують атакувати, зокрема на Донецькому напрямку.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів в інтерв'ю "24 каналу".

Подоляк наголосив, що в оцінці бойових можливостей Росії краще спиратися на заяви Генштабу ЗСУ та Головного управління розвідки Міноборони. Він вважає, що російська армія сьогодні воює кількістю, а не якістю. Крім того, у ворога є як стара, так і нова зброя.

"Однак Росія вже не в тому стані, щоб організувати таку масштабну наступальну операцію, як на початку вторгнення. Вони сьогодні активно намагаються проводити наступальні операції на Донецькому напрямку. Ми бачимо там по 60-80 боєзіткнень. Але Україна після двох років війни точно розуміє, що і як треба робити та як цьому протистояти", – сказав Подоляк.

Зі слів радника керівника ОП, Україні потрібні далекобійні ракети, щоб суттєво знищити резерви Росії.

"Не можна протиставити Росії кількість – ви маєте протиставити якість управлінських військових рішень, якість високоточної зброї, якість прийняття рішення як таких. Тобто треба оперативно приймати ті чи інші рішення", – додав політик.

Дуда назвав єдину надію на перемогу України у війні з Росією

Раніше ми писали, що резидент Польщі Анджей Дуда заявив, що США відіграють ключову роль у підтримці України у війні з Росією. Він назвав Сполучені Штати "єдиною надією України" на перемогу.

"Україна справді потребує цієї підтримки (від США), адже вони надають найбільшу допомогу Києву. Ця допомога – це також єдина надія для України перемогти у війні. Тому що без цієї допомоги, я боюся, Росію не здолати", – заявив Дуда в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Лідер Польщі зазначив, що США надали Україні значну військову допомогу, включаючи артилерію, бронетехніку та протитанкові ракети. Він сказав, що ця допомога допомогла Україні відбити російські атаки та зупинити просування Росії вглиб країни.

Дуда також закликав США продовжити військову допомогу Україні. Він сказав, що це необхідно, щоб Україна могла перемогти у війні та захистити свою незалежність.

Крім того, він попередив, що якщо Росію не зупинити зараз, то вона може здійснити черговий напад на іншу державу. Це насамперед може призвести до більш масштабної війни на теренах Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ускладнює наступ України на фронті. Також ми повідомляли, що може серйозно вплинути на хід російсько-української війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.