Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Рекрутинг до ЗСУ – які вакансії найчастіше обирають українці

За підрахунками аналітиків, у середньому одна військова вакансія отримує 18 унікальних відгуків на місяць

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українці цікавляться військовими вакансіями

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українці цікавляться військовими вакансіями. Популярні рекрутингові платформи, такі як Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота", отримали майже 37,5 тисяч відгуків на такі пропозиції роботи.

Про це йдеться у підрахунках видання Forbes.

Які платформи отримали найбільше відгуків

За даними аналітиків, найбільше відгуків людей, які шукають роботу, військові вакансії отримали на:

  • платформі Lobby X – близько 19,8 тис.;
  • Work.ua – майже про 15 тис. відгуків (співзасновник та СЕО платформи наголосив, що на сайті немає жодної вакансії від сил оборони, на якій би не було відгуку);
  • на платформах Robota.ua та "OLX Робота" – понад 1 тис. відгуків.

"У середньому одна військова вакансія отримує 18 унікальних відгуків на місяць, а за весь час публікації – 125", – каже керівниця напрямку "OLX Робота" та "Послуги" Марія Абдулліна.

Найпопулярніші вакансії

За даними Work.ua, на їхньому сайті розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів. Найбільше пропозицій надійшло від Морської піхоти ЗСУ (близько 11%), серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ "Азов", 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо.

До п'ятірки найпопулярніших вакансій на Work.ua входять:

  • бухгалтер;
  • діловод;
  • кухар;
  • розвідник;
  • оператор БПЛА.

Найпопулярніші по запитах вакансії на OLX – оператори, водії, охоронці та артилеристи.

Robota.ua отримує відгуки переважно на такі вакансії:

  • прикордонної служби – 127 відгуків;
  • логістики – 124;
  • медицини – 122;
  • БПЛА – 57.

Який рівень зарплат

Рівень заплат різний для кожної вакансії та варіюється у межах від 17 до 125 тисяч грн, зокрема:

  • на Work.ua 17 тисяч грн заробітна плата для бухгалтера, а 125 тисяч грн – для гранатометників, водіїв-електриків, інструкторів-командирів тощо;
  • Robota.ua – від 20 тисяч грн для діловодів, водіїв та кухарів до 125 тисяч грн для старших бойових медиків, військових айтівців, пожежників, командирів міномета.

Для чого ЗСУ молоді чоловіки

Як ми писали вже раніше, в Україні триває загальна мобілізація військовозобов'язаних віком від 18 до 60 років. Але через те, що багато з цих чоловіків мають статус призовників, не всіх їх можна мобілізувати.

Зараз Кабмін розглядає можливість зниження призовного віку з 27 до 25 років. Голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко вважає, що це рішення має як плюси, так і мінуси.

Зі слів голови ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, зниження призовного віку дозволить збільшити кількість осіб, яких можна мобілізувати. Крім того, 25-річні чоловіки, які закінчили університети, мають більш сучасні навички та знання, що можуть бути корисними для армії. Наприклад, вони можуть бути операторами безпілотників, айті-спеціалістами або працювати в інших сферах, які потребують сучасних технологій.

Представник ЗСУ зазначив, що зараз мова йде про 100 тисяч чоловіків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що народні депутати готують доволі важливі зміни, що стосуються мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків в армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.