Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Штрафи для військових – за що можуть покарати бійців в Україні

Нерідко трапляються випадки, коли військові, які проходять службу в лавах Збройних сил чи інших формувань, вчиняють порушення

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Штрафи для військових

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення Росії нашу державу від ворога захищає велика кількість військовослужбовців. Здебільшого, бійці отримують певні виплати та компенсації за проходження служби, однак, нерідко захисники можуть бути покарані, отримавши штраф за порушення.

Ми зібрали для вас ключову інформацію, що стосується штрафів для українських військових.

За що можна отримати штраф

Зазначимо, що чинним законодавством передбачено, що якщо український військовослужбовець, який наразі проходить службу в ЗСУ, ДПСУ, НГУ чи будь-якому іншому формуванні, при вчиненні порушень може отримати штраф. Зокрема, це можливо в таких випадках:

  • у випадку, якщо військовослужбовець демонструє недбале ставлення до проходження військової служби (штраф від 17 тисяч до 34 тисячі гривень);
  • у випадку, якщо особа відмовляється від виконання вимог командира (від 8,5 тисяч до 17 тисяч або ж гауптвахта);
  • у випадку, якщо військовий перевищує повноваження (від 17 до 34 тисяч гривень або гауптвахта);
  • у випадку, якщо військовий вживав наркотичні або ж алкогольні речовини під час проходження служби (рядові – від 8,5 тисяч гривень до 17 тисяч гривень, офіцери – від 17 тисяч до 34 тисяч);
  • знищення або пошкодження техніки, зброї тощо (від 17 до 34 тисячі або ж гауптвахта).

Крім того, додамо, що бійці ЗСУ чи інших формувань можуть отримати ще чимало штрафів за певні правопорушення.

Заповіти для військових

Раніше ми писали, що в новому законопроєкті Верховної Ради України, що стосується змін для військовослужбовців, йдеться про те, що вже невдовзі захисники зможуть заповідати грошові виплати у разі загибелі.

Зокрема, якщо така особа загине під час виконання обов'язків, то виплати зможе отримати кожен член сім'ї, якому боєць їх заповість.

Відомо, що у випадку, якщо особа не складе заповіт стосовно того, хто зможе отримати грошові виплати у разі загибелі, тоді перевага надається:

  • дітям, які не досягли 18 років;
  • повнолітнім дітям, які не є працездатними;
  • непрацездатним вдові або ж вдівцю;
  • батькам, які не є працездатними.

Додамо, що не мають права на отримання грошової компенсації особи, які ухиляються від мобілізації. Однак цей факт потрібно довести в суді.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому родини добровольців, які загинули, не отримують виплати від держави. Також ми повідомляли, які пенсії отримують українські захисники.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.