Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим під час навчань: скільки солдати отримають у грудні

Українські військовослужбовці, які були нещодавно призвані до лав Збройних сил чи інших формувань та проходять навчання, теж отримують виплати

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Виплати бійцям на навчаннях

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі військовослужбовці в Україні отримують виплати, адже це передбачено законодавством. При цьому, саме грошове забезпечення може суттєво відрізнятися, залежно від того, де перебуває військовий. Однак кошти отримують навіть на навчаннях.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ України Володимир Фітьо.

Скільки платять на навчаннях

Представник Збройних сил розповів, що всі українські військовослужбовці отримують виплати, які передбачені законом. При цьому, вони можуть відрізнятися, залежно від того, які обов'язково виконує особа.

Зокрема, Фітьо розповів, що бійці, які нещодавно потрапили до війська та відповідно, були призвані на навчання отримують виплати у розмірі від 20 тисяч гривень.

Однак, вже після того, коли таких осіб направляють у зону проведення бойових дій розмір грошового забезпечення суттєво збільшується. Відповідно, на фронті військовослужбовець буде отримувати вже не 20 тисяч гривень, як раніше, а 120 тисяч.

Також варто додати, що у випадку, якщо цю особу буде переведено на військову службу в тилу, то виплати буде зменшено.

Скільки отримують бійці, виведені поза штат

Раніше ми писали про те, що українські військовослужбовці, яких було виведено поза штат все одно мають право на отримання виплат.

Однак, слід зазначити, що вивести військового поза штат можуть в одному з випадків:

  • якщо частина, де військовий проходив службу була розформована;
  • якщо боєць був визнаний непридатним за рішенням військово-лікарської комісії;
  • якщо військовий знаходиться у відпустці у зв'язку з доглядом дитини;
  • якщо боєць перебуває на тривалому лікуванні;
  • при поверненні військовослужбовця, місце якого у штаті займав зарахований у розпорядженні командира.

При цьому, наступні два місяці після того, як так таку особу було переведено поза штат, їй виплачується грошове забезпечення у розмірі останньої заробітної плати під час перебування на службі в штаті. Тобто, військовий і надалі отримуватиме ті кошти, які мав раніше, але лише протягом двох місяців.

Однак, вже після того, як цей термін дійшов до кінця виплати зміняться. В такому випадку боєць буде отримувати оклад згідно з його військовим званням, надбавку за вислугою років, а також додаткову винагороду у розмірі 20 100 гривень на тих умовах, що були встановлені урядом України.

Нагадаємо, ми також розповідали про те, які військовослужбовці можуть отримати дві зарплати. Крім того, ми писали, в яких випадках українського військовослужбовця можуть позбавити виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.