Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим у 2024 році: хто отримає по 50 тисяч грн

Для того, аби отримати додаткову винагороду військовослужбовець має відповідати чітким вимогам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

У 2024 році деякі військовослужбовці мають право на доплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українські військові отримують основну заробітну плату за свою небезпечну та важку роботу із захисту держави. Крім того, вони мають право на додаткові виплати.

Розміри та порядок виплат додаткової винагороди військовослужбовцям регулюється законодавством.

Хто може отримати 50 тисяч гривень

Зокрема, доплати в розмірі 50 тисяч гривень може нараховуватися військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання у складі:

  • органу військового управління;
  • штабу угруповання військ (сил);
  • штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ включно;
  • командування та штабу військової частини (зведеного підрозділу).

Відповідний перелік органів військового управління, затверджується головнокомандувачем або ж начальником Генерального штабу ЗСУ.

Умови виплати 50 тисяч гривень

Для того, аби отримати таку суму, військовослужбовець має відповідати таким вимогам:

  • залучення військовослужбовців до складу управлінь (штабів) угруповань військ (сил), а військовослужбовців, які обіймають (тимчасово виконують) посади, визначені штатом у складі командування і штабу військової частини (зведеного підрозділу) — до оперативного (бойового) управління підпорядкованими підрозділами на командному пункті військової частини;
  • здійснення командним пунктом військової частини оперативного (бойового) управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні (бойові) дії на лінії бойового зіткнення на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону або наступу (контрнаступу, контратаки) до батальйону включно;
  • виконання військовослужбовцями бойових (спеціальних) завдань у складі управлінь (штабів) угруповань військ (сил) (на командному пункті військової частини).

Який порядок виплати винагороди

Військовослужбовці командування і штабу військової частини отримують доплату в розмірі 50 тисяч гривень за дні виконання бойових завдань (з 29 вересня 2023 року, саме тоді набув чинності наказ № 566). Винагорода додається до зарплати та виплачується в наступному за чергою місяці, за який здійснюється доплата.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, з чого складається грошове забезпечення військовослужбовців в Україні. Також ми розповідали, якими будуть виплати для захисників у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.