Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Військовим частинам дозволили перейти на електронний облік – яка головна умова

У Міноборони кажуть, що в разі переходу на електронний облік треба дотримуватися чітких правил і виконувати одну важливу вимогу

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Військові частини зможуть вести облікові регістри в електронній формі

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українським військовим частинам дозволили повністю перейти на електронний облік. Але у такому випадку дублювати інформацію і вести паперові журнали категорично заборонено.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У відомстві кажуть, що продовжують:

  • спрощувати облік військового майна;
  • позбуватися зайвих паперів в армії.

Були внесені зміни до наказу Міністерства оборони №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України".

"У середньому командир роти наразі витрачає 50-80% свого робочого часу на бюрократію. Облік майна є одним з найбільш об'ємних бюрократичних процесів. Наказ створює можливості для автоматизації", – зазначила заступниця міністра оборони з цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

Тепер військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи (журнали щодо майна) лише в електронній формі.

"У разі переходу залишається лише електронний облік, вести паперові журнали та дублювати інформацію заборонено", – наголошує Міноборони.

Повістки електронною поштою

Раніше ми вже зазначали про те, що Кабмін ініціював важливі зміни до правил вручення повісток військовозобов'язаним. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує нові способи та терміни вручення, які суттєво відрізняються від чинних.

Нововведення передбачають:

  • вручення повісток через електронний кабінет призовника стане офіційним способом призову і дасть можливість надсилати повістки онлайн;
  • мобілізаційний документ вважатиметься врученим з моменту, коли Територіальний центр комплектування отримає повідомлення про його доставку в електронний кабінет;
  • нові терміни вручення – якщо повістка відправляється після 17:00, вона вважатиметься врученою наступного робочого дня.

Однак, варто знати про те, що ці нововведення лише в стані розробки. Обговорення та доопрацювання проєкту відбуватимуться в парламенті перед його прийняттям.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кого зі студентів можуть призвати під час загальної мобілізації. Також ми повідомляли, як самостійно вибрати підрозділ для служби.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.