Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вогнева підтримка фронту: кулеметник поділився секретами бойової служби

Разом з кулеметником Луганського прикордонного загону розбиралися в труднощах та особливостях цієї професії

Колаж: Дар'я Давиденко

Особливості служби кулеметника

Колаж: Дар'я Давиденко

Українські військовослужбовці, які з початку повномасштабного вторгнення воюють проти армії окупантів, мають доволі велику кількість спеціальностей. Серед них присутні водії, механіки, снайпери, розвідники та багато інших. Однак наразі їх об'єднує одне – всі вони захищають Україну.

Ми поспілкувалися з кулеметником Луганського прикордонного загону імені героя України Євгена Пікуса та дізналися багато цікавого про його спеціальність.

Зміст:
1.Чи виникають у кулеметників труднощі на фронті
2.Які складнощі виникають в тилу
3.Чи потрібно кулеметникам додаткове екіпірування
4.Чи може кулеметником стати кожен

Чи виникають у кулеметників труднощі на фронті

Військовослужбовець розповідає, що глобальних проблем на фронті у кулеметників начебто не виникає, однак, попри це, час від часу боєць ДПСУ все ж постає перед певними труднощами.

Боєкомплекту в принципі вистачає, з іншими речами теж проблем немає. Мабуть, однією з основних проблем можна назвати те, що його (боєкомплект – ред.) дуже незручно переносити. Тобто, немає жодного екіпірування, яке б допомогло з легкістю тягати за собою бойовий комплект. До того ж часто буває так, що у кулеметників немає помічників і ти повинен цей короб тягти за собою. В умовах бойових дій це дійсно проблема, – розповідає кулеметник Дмитро.

Боєць ДПСУ відзначив, що на фронті у кожного кулеметника присутній автомат та боєкомплект до нього, що теж додає особливих труднощів під час ведення боїв з противником.

Ще одна проблема, яка може, і навіть часто виникає на фронті – це перегрівання та заміна ствола. Іноді інтенсивність боїв буває такою, що він дуже сильно нагрівається і згодом треба робити заміну, тому що там доводиться дійсно багато стріляти. Знову ж таки, в умовах бойових дій це додає особливих складнощів, – зазначив військовий.

Які складнощі виникають в тилу

Попри те, що основні труднощі військовослужбовців в основному пов'язані якраз із зоною бойових дій, проблеми можуть виникати й за її межами.

Що стосується військової служби в тилу, то тут трохи розчаровує, що в нас дуже мало навчань за спеціальністю. Хоча я і кулеметник, але після виходу з зони бойових дій мені майже не доводилося з ним працювати. Тому в першу чергу хотілося б побільше навчань за своєю професією, адже завжди хочеться практикуватися зі своєю зброєю. Я вважаю це важливим, – розповідає український військовий.

Також боєць ДПСУ додав, що нещодавно під час навчань він отримав доволі мало патронів, яких, за його словами, не вистачає для того, щоб добре відточити свої навички. Зазначимо, що сам кулеметник не розповів, з чим може бути пов'язана така невелика кількість навчань за спеціальністю.

Чи потрібно кулеметникам додаткове екіпірування

Українські військовослужбовці отримують достатньо велику кількість зброї та інших речей, що виділяються державою для захисників. Також час від часу необхідними речами їх забезпечують волонтери.

Дмитро розповідає, що з екіпіруванням та зброєю у бійців Державної прикордонної служби України все гаразд, однак деякі речі все ж потрібно купувати самим.

Іноді все ж доводиться купувати речі самим, адже не все можуть надати в такій кількості, як це потрібно. До прикладу, ми купуємо екіпірування та все те, що, стане в пригоді кулеметнику під час перебування в зоні бойових дій, – констатує солдат.

Також він зазначив, що йому, як військовому, доволі часто доводиться витрачати гроші на певні потреби, адже лише таким чином він зможе бути більше захищеним на фронті.

Чи може кулеметником стати кожен

Без сумнівів можна сказати, що в зоні бойових дій кожна професія є важливою, й абсолютно кожен український військовослужбовець відіграє вагому роль. Те ж саме можна сказати й про кулеметників, які активно знищують ворожі сили на російсько-українському фронті.

Я вважаю, що кулеметником може стати абсолютно кожен, адже тут немає нічого складного. Раніше я був водієм броньованого автомобіля "Козак". Однак під час боїв на Бахмутському напрямку дуже часто серед мого озброєння опинявся саме кулемет, тому мене згодом перевели на іншу спеціальність, – зазначає прикордонник.

Також він додав, що під час перебування на фронті йому неодноразово доводилося користуватися й іншими видами озброєння. Зокрема, тут можна виділити RPG, адже така зброя, як і кулемет, є найбільш підходящою для зачистки ворожих сил.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіцер Державної прикордонної служби розповів про основні потреби українських військових на фронті. Також ми повідомляли, як часто звичайні українці переказують кошти на армію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.