Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Захист неба: як мороз та сніг впливають на роботу систем ППО

За словами Юрія Ігната, через мінусові температури стається обмерзання військової техніки, тому бійцям ЗСУ варто ще пильніше дбати про її стан

Фото: Генштаб ЗСУ, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Через морози техніка може обмерзати, каже Юрій Ігнат

Фото: Генштаб ЗСУ, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Погіршення погодних умов, сніг та морози впливають не тільки на перебіг бойових дій, але й на роботу сил протиповітряної оборони (ППО). Через мінусові температури відбувається обмерзання військової техніки.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафон.

Він наголосив, що в зимовий період варто приділяти набагато більше уваги роботі техніки. Дуже важливо утримувати її в робочому стані.

Крім того, Юрій Ігнат зазначив, що морози та погіршення погоди негативно впливають і на військовослужбовців, адже "люди живі, вони повинні теж зберігати тепло".

Завдання військових взимку

Головні завдання військовослужбовців взимку полягають у наступному:

  • вони мають краще облаштовувати позиції;
  • військові повинні створювати умови для нормального несення військової служби, попри погіршення погодних умов;

Тут варто враховувати, що засоби протиповітряної оборони – це великий комплекс техніки, тому завжди варто дбати про його справну роботу.

Які системи ППО необхідні України

Раніше Юрій Ігнат розповів, що ЗСУ потрібні такі системи протиповітряної оборони (ППО):

  • Patriot;
  • SAMP/T IRIS-T;
  • NASAMS.

Крім того, речник ЗСУ зазначав, що Україна вже отримала всі системи ППО, обіцяні західним партнерам. Однак, такої кількості, на жаль, вкрай мало для захисту нашої держави.

Чому союзникам вигідно надати ППО Україні

Раніше ми зазначали, що Росія наразі накопичує озброжння для нових атак території України взимку. Саме тому слід посилювати нашу протиповітряну оборону, зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зокрема, міністр навів дуже цікаві дані, які пояснюють, чому дуже необхідно посилювати оборону неба. За даними Кулеби, ремонт пошкодженої внаслідок ворожих атак критичної інфраструктури обійдеться державі набагато дорожче, аніж посилення ППО.

В опублікованій головою МЗС інфографіці продемонстрована "проста математика" щодо необхідності подальшої підтримки України, адже:

  • вартість однієї ракети для Patriot становить 4,1 мільйона доларів;
  • відновлення пошкодженої електростанції коштуватиме 19,1 мільйона доларів.

Таким чином, каже Кулеба, варто посилювати українську ППО, адже це допоможе заощадити ресурси в майбутньому та зберегти людські життя.

Раніше ми повідомляли, що в ЄС оцінили, чи готова українська енергосистема до зими. Також ми писали, як довго тривав перший блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.