Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Доводиться економити навіть на зброї? Який дешевий дрон випустили росіяни (фото)

Експерти розповіли, який новий дрон скоро з'явиться на озброєнні у ворога та чим він відрізняється від багатьом відомого "Скальпеля"

Фото: ТАРС. Колаж: Pro Війну

Замість Ланцета тепер вироблятимуть дрон Скальпель

Фото: ТАРС. Колаж: Pro Війну

Росія розробила новий дешевший дрон-камікадзе "Скальпель". Безпілотник може незабаром замінити відомий БПЛА "Ланцет" від Zala.

Про це пише видання Defence Express.

Як кажуть розробники, "Скальпель" матиме відсік корисного навантаження діаметром 125 мм та довжиною 650 мм. Це дозволить оснастити його різними бойовими частинами загальною вагою до 5 кілограмів.

Основні характеристики "Скальпеля"

  • максимальна злітна вага – до 10,5 кг;
  • крейсерська швидкість – до 120 км;
  • дальність польоту до 40 км;
  • запускатиметься безпілотник з катапульти. Його аеродинамічна форма з подвійними Х-подібними крилами подібна до дрона "Ланцет".

Чим "Скальпель" відрізняється від "Ланцета"

Порівняно з "Ланцет", "Скальпель" має більше на 2 кг корисне навантаження та більшу на 10 км/год крейсерську швидкість. Що стосується часу баражування "Скальпель", то його не розголошують.

Вартість виробництва "Ланцет" не розголошують, однак розробники "Скальпеля" заявляють, що він буде виготовлятись за "доступною ціною".

Також відомо, що деякі компоненти дрона мають іноземне походження. Зокрема, на "Ланцеті" використовується дешевий чеський електромотор для авіамоделізму.

Зо відомо про "Ланцет"

ZALA Lancet - це російський баражуючий боєприпас з такими характеристиками:

  • швидкість руху в повітрі складає до 300 км/год;
  • радіус польоту – до 40 км;
  • максимальна вага дрона – 12 кг.

США передали Україні безпілотники Jump 20

Ми раніше писали про те, що США передали Україні безпілотні системи Jump 20. Виробник дронів розповідає, що ця система складається із шести літальних апаратів, наземних терміналів даних і наземних станцій управління, які можна розгорнути менш ніж за годину. Самі безпілотники з нерухомим крилом та гвинтами для вертикального зльоту і посадки, тому не потребують злітної смуги.

Злітна вага БПЛА JUMP 20 становить трохи більш як 97 кг, апарат здатний витримати 13,6 кг корисного навантаження. Виробники переконують, що у повітрі безпілотний апарат може протриматися понад 14 годин і пролетіти близько 185 км.

Також апарат обладнаний оптико-електронними станціями WESCAM MX-8, Trillium HD80 або TASE 40 LRS, що додатково встановлюються. Є захищена апаратура передачі даних з високою роздільною здатністю.

Раніше ми розповідали, скільки коштують турецькі безпілотники Bayraktar. Також ми писали, скільки коштує захистити Україну від російських ракет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.