Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На Херсонщині ворог зменшив кількість обстрілів — в чому причина

За словами Наталії Гуменюк, російські військові вдались до еконо-режиму під час використання снарядів, тому різко зменшилась кількість ударів

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Гуменюк каже про зменшення кількості обстрілів на півдні

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Удари ЗСУ по ворожій логістиці відображається на кількості обстрілів. Щодня на Херсонщині їх стає все менше.

Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

За її оперативним даними, загальна кількість обстрілів армії РФ з лівого берега Херсонщини на правий тримається на показниках 60-70. Однак, кожного дня ударів стає все менше й менше

Гуменюк уточнила, що окупаційні військові й досі використовують по 300-400 снарядів, але це все одно менше ніж те, що спостерігалось раніше.

"Раніше було і набагато більше снарядів зараз ми спостерігаємо певний економ-режим в їх використанні. Тобто поки що говорити про загальну нестачу зарано, але вже руйнування нами їхньої логістики відбивається, і знищення польових пунктів боєпостачання відображається на кількості обстрілів", – пояснила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.

Що відбувається під Авдіївкою: подробиці

Ми вже писали, що 10 жовтня в Офісі президента повідомляли про масований обстріл Авдіївки на Донеччині.

"Наша Авдіївка під масованими ударами російської артилерії та авіації. Терористи б‘ють по місту, житлових будинках. Тактика терору і геноциду – це інструмент російської армії", – написав у Телеграм голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Згодом, місцева влада розповіла подробиці щодо масованих ударів по Авдіївці ситуація там лишається вкрай напруженою.

За словами очільника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, ЗСУ підбили понад 60 одиниць російської техніки – такого ще жодного разу не траплялось.

"Ситуація залишається дуже напруженою. Дійсно, вчора вони масовано пішли в наступ. Приблизно з 3-ї почалися масовані обстріли позицій навколо міста. І з півночі, і з півдня, і саму "промку" також почали крити", – йдеться у заяві.

За інформацією Барабаша, ближче до шостої ранку ворог почав бити по місту. Великими силами 10 жовтня росіяни проводили штурм. Для цього використали десятки одиниць броньованої техніки, але ЗСУ вже спалили значну частину.

"Попередньо було озвучено, що близько 50 одиниць техніки пішло вчора в наступ, але ми реально знаємо, що було підбито понад 60 одиниць техніки на нашому напрямку. Був збитий літак, збитий гелікоптер Мі-8", – розповів очільник міста.

Віталій Барабаш уточнив, що такого не було жодного разу від початку повномасштабної війни. Раніше росіяни атакували 20-25 одиницями техніки.

Раніше ми зазначали, що СБУ назвала імена навідників удару по селу Гроза. Також ми повідомляли, як президент Володимир Зеленський відреагував на ракетний терор з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.