Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вартість одного дня війни в Україні: Резніков приголомшив сумою

Міністр оборони розповів, яка ціна одного дня війни та чому волонтерських грошей не вистачає

Фото: pexels, УНІАН, Генеральний штаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Резніков повідомив скільки у день витрачається на війну

Фото: pexels, УНІАН, Генеральний штаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення Україна витрачає колосальні суми на забезпечення фронту технікою та амуніцією. Навіть за допомоги волонтерів та благодійних організацій лише цих коштів не вистачає на повне забезпечення української армії.

Про це заявив Олексій Резніков в інтерв'ю Укрінформу.

"Можу вам сказати, що поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день − це 3% від усього, що потрапило на війну. День війни коштує нам 100 мільйонів доларів", – заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він порівняв цю суму з коштами, які збирають на армію різні фонди й наголосив, що несправедливо заявляти, що "все для ЗСУ роблять волонтери".

"Візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся. Тому несправедливо пред’являти претензії державі, що все роблять волонтери. Це не так", – додав Резніков.

Бізнесу треба бути активним

Також Олексій Резніков наголосив на важливості сплати податків у державний бюджет. За його словами, це значний вклад у фінансування української армії, оскільки частина податків закладена на військову допомогу.

"Насправді це роблять громадяни України – ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки й ці податки йдуть в бюджет, а з цього бюджету йдуть в тому числі й на армію. Армія сьогодні – найбільший споживач коштів. Але ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати та платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців", – зазначив Резніков.

Водночас він наголосив, що це дуже добре і правильно, що волонтери оголошують збори, а громадяни скидають свої власні кошти. За його словами, це є проявом допомоги та підтримки для української армії.

Резніков подав у відставку

4 вересня 2023 року Олексій Резніков виконав рішення президента України Володимира Зеленського та звернувся до Верховної Ради України із заявою про свою відставку з посади міністра оборони.

"На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!", – написав Резніков на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що ймовірна причина звільнення – скандали із закупівлями продуктів та амуніції військовим за завищеними цінами. Тепер на місце попереднього міністра оборони планують призначити голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Раніше ми повідомляли, скільки заробляють Шмигаль та інші міністри в Україні. Також ми писали про те, чи треба сплачувати податок за донати на ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.