Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ворог продовжує терор: скільки українців підірвалось на мінах від початку війни

У Державній службі з надзвичайних ситуацій кажуть, що внаслідок російської агресії вже загинув 251 українець

Фото: ОП, МВС. Колаж: Pro Війну

Від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 людей

Фото: ОП, МВС. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на вибухівці підірвалось вже 780 людей. З них загинув 251 українець.

Про це повідомив під час брифінгу заступник відділу організації піротехнічних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Дідик.

"Від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 людей, з яких 251 людина загинула, а 529 — отримали поранення. Серед постраждалих 77 дітей, з яких 13 — загинули", – сказав він.

Чиновник каже, що від початку російського вторгнення підрозділи ДСНС знешкодили понад 435 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів. Основні зусилля ДСНС спрямовані на розмінування деокупованих територій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Яка територія України замінована

Загалом унаслідок агресії РФ вибухонебезпечними предметами забруднена територія України орієнтовною площею 174 тис. кв. км, що становить близько 30 відсотків від загальної площі держави.

Скільки українців загинуло від початку війни

Як ми писали вже раніше, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинула щонайменше 9 701 цивільна людина. Поранення отримали 17 748 осіб.

УВКПЛ ООН вважає, що реальна кількість втрат серед цивільних значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, а також багато повідомлень з місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільних осіб, усе ще потребують підтвердження.

Згідно з підтвердженими даними ООН, серед загиблих:

  • 4 521 чоловіків;
  • 2 707 жінок;
  • 289 хлопчиків;
  • 237 дівчаток;

Також в ООН кажуть, що стать 29 дітей та 1 918 дорослих поки що не вдалося встановити.

Шведи потрапили під російський обстріл

Як ми зазначали раніше, 19 вересня армія РФ атакувала автівку знімальної групи шведського телеканалу TV4 у Запорізькій області. Окупанти застосували дрон.

Внаслідок атаки репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек не постраждали. На щастя, вони вийшли з авто до моменту удару.

"Цього разу нам пощастило. Російський ударний безпілотник врізався прямо в задні двері нашого авто, на щастя, в машині нікого не було", – зазначив журналіст.

Внаслідок удару поранення отримали:

  • український продюсер Олександр Павлов;
  • двоє українських поліцейських.

Автомобіль та обладнання знімальної групи було знищено вщент.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, який вигляд зараз має звільнена Кліщіївка. Також ми повідомляли про бойові дії у Нагірному Карабасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.