Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ми дотримуємося своїх слів: Федоров закрив питання щодо повісток у "Дії"

Загальна мобілізація триває в Україні з початку повномасштабної війни, проте надалі, як і раніше, призов проводитимуть офлайн

Фото: Михайло Федоров

Федоров розповів, до чого готуватися призовникам

Фото: Михайло Федоров

Військовозобов’язані не отримуватимуть повістки в "Дії". До того ж таке нововведення навіть не планували здійснювати.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Не буде повісток у "Дії". Мені здається, що поки я працюю міністром, все, про що ми говоримо — ми потім дотримуємося наших слів. Тому можу сказати вам впевнено, що не буде повісток у "Дії"", — розповів Федоров.

Чи будуть вручати повістки онлайн

Раніше ми писали, що за допомогою додатку "Дія" можна буде перевірити, чи є військовозобов'язана особа в електронному реєстрі "Оберіг" Однак, це не означає, що через застосунок будуть надсилати повістки.

Представник Міністерства цифрової трансформації зазначив, що в жодному разі ніхто не зможе вручити повістку військовозобов'язаному через "Дію". Також він зазначив, що це навіть не розглядається, а вся інформація, яка поширюється в медіа, є фейковою.

Також Мстислав Банік зазначає, що в самому додатку ще досі немає дозволів на користування зброєю. Однак, за його словами, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство цифрової трансформації працюють над тим, щоб дозволи на користування зброєю могли якомога швидше відображатися.

Працівників бронюватимуть через Дію

Також ми зазначали, що Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації працюють над розробкою нового сервісу, завдяки якому можна буде забронювати працівників від призову через додаток "Дія". При цьому, як зазначається у заяві, сервіс матиме назву "єБронювання".

Зазначимо, що за допомогою цього сервісу керівники підприємств зможуть детально перевірити всю інформацію щодо того, скільки осіб вони можуть забронювати від призову. Також, якщо ввести вірні дані працівника, тоді можна дізнатися, підлягає він під бронювання чи все ж таки має дефіцитну військову спеціальність.

У випадку, якщо з даними такої особи все гаразд, вона може отримати відтермінування від мобілізації на 6 місяців. Проте, якщо дані потрібно уточнити, особа отримає бронювання на 1 місяць, тоді потрібно буде за цей час актуалізувати всі дані в ТЦК. Згодом працівника зможуть забронювати повноцінно.

Зазначимо, що після того, як цей сервіс повністю запрацює в "Дії", особи, що будуть заброньовані, отримають відповідний витяг про такий статус.

Нагадаємо, Державна податкова служба надаватиме інформацію для електронного реєстру військовозобов'язаних. Також ми писали, які дані містяться в реєстрі "Оберіг".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.