Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Працівників бронюватимуть через Дію: що відомо про новий сервіс

Представники уряду готують важливе нововведення, яке стосується бронювання військовозобов'язаних осіб

Фото: УНІАН

Забронювати працівників можна буде через ДІю

Фото: УНІАН

Під час мобілізації до армії призивають військовозобов'язаних чоловіків та жінок, придатних за станом здоров'я. Однак, значна частина з них може отримати бронювання в зв'язку зі своєю роботою. Невдовзі забронювати особу від призову можна буде через "Дію".

Розповідаємо, що відомо про новий сервіс.

"ЄБронювання" для українців

Нещодавно стало відомо, що Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації працюють над розробкою нового сервісу, завдяки якому можна буде забронювати працівників від призову через додаток "Дія". При цьому, як зазначається у заяві, сервіс матиме назву "єБронювання".

Зазначимо, що за допомогою цього сервісу керівники підприємств зможуть детально перевірити всю інформацію щодо того, скільки осіб вони можуть забронювати від призову. Також, якщо ввести вірні дані працівника, тоді можна дізнатися, підлягає він під бронювання чи все ж таки має дефіцитну військову спеціальність.

У випадку, якщо з даними такої особи все гаразд, вона може отримати відтермінування від мобілізації на 6 місяців. Проте, якщо дані потрібно уточнити, особа отримає бронювання на 1 місяць, тоді потрібно буде за цей час актуалізувати всі дані в ТЦК. Згодом, працівника зможуть забронювати повноцінно.

Зазначимо, що після того, як цей сервіс повністю запрацює в "Дії", особи, що будуть заброньовані, отримають відповідний витяг про такий статус.

Скільки людей можна забронювати

Раніше ми писали про те, скільки співробітників можуть забронювати керівники підприємств під час загальної мобілізації. Так, відомо, що в порядку про бронювання військовозобов'язаних за списком під час воєнного стану йдеться про те, що під час мобілізації своїх працівників можуть забронювати:

  • органи місцевого самоврядування;
  • установи, підприємства, організації, які мають певні мобілізаційні завдання;
  • органи державної влади;
  • всі підприємства, а також інші установи, які забезпечують певними потребами Збройні сили України;
  • всі підприємства, які є важливими для української економіки, а також для забезпечення життєдіяльності населення в певний період.

Зазначимо, що велика кількість установ та інших організацій чи підприємств має повне право забронювати понад 50% своїх працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть ФОП забронювати своїх працівників. Також ми повідомляли, як представники ТЦК та СП співпрацюють з роботодавцями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.