Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація у березні: які повістки вручатимуть українцям

Військовозобов'язані чоловіки під час загальної мобілізації отримують повістки від працівників ТЦК та СП

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Види повісток в Україні

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Всього в Україні існує чотири види повісток, які можуть роздавати військовозобов'язаним та призовникам під час загальної мобілізації. Однак, видача повістки не завжди означає, що особу призвуть на службу.

Розповідаємо, які види повісток вручатимуть у березні.

Повістки у березні

Повістки в Україні можуть роздавати представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також інші уповноважені особи. Загалом, в Україні існує декілька видів повісток:

  • повістка на уточнення даних (її вручають чоловікам для внесення у базу даних особи призовника, а також його особистої інформації, зокрема, мова йде про сімейний стан, наявність або відсутність дітей тощо);
  • повістка на проходження ВЛК (її вручають чоловікам, які повинні пройти військово-лікарську комісію, за рішенням якої його буде визнано придатним або непридатним до служби);
  • мобілізаційне розпорядження (його вручають чоловікам, які вже пройшли медичну комісію та були визнані придатними до служби, таких осіб відправляють на фронт).

Крім того в Україні також існує повістка-призов на строкову службу. Однак, під час загальної мобілізації цей вид служби було скасовано.

Кому можна не йти до ТЦК

Раніше ми повідомляли, що існує декілька категорій українців, яким можна не йти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час загальної мобілізації та отримання повістки, зокрема:

  • військовозобов'язані, у яких помер близький родич;
  • військовозобов'язані, що доглядають за хворою дружиною (або ж за дружиною, в якої інвалідність);
  • військовозобов'язані, проти яких здійснюється кримінальне провадження або ж застосовується адміністративне чи кримінальне покарання;
  • військовозобов'язані, які потрапили під вплив надзвичайної ситуації, через що їм не вдається вчасно прибути до ТЦК та СП;
  • військовозобов'язаним, що складають іспити у вищих державних навчальних закладах.

Зазначимо, що кожна причина неявки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки повинна бути підтверджена документально.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як можуть карати чоловіків за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Також ми повідомляли, як чоловіки можуть виїхати за кордон з дружиною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.