Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація у березні: кого з чоловіків призвуть на службу

Під час загальної мобілізації призивають доволі велику кількість чоловіків

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація у березні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Наразі у чинному законодавстві не відбулося серйозних змін щодо мобілізації. Тому, у березні 2024-го року призову підлягатимуть ті ж самі категорії українців.

Ми зібрали для вас ключову інформацію стосовно мобілізації у березні.

Кого призвуть

Під час загальної мобілізації та воєнного стану призову підлягають декілька категорій чоловіків, зокрема:

  • чоловіки віком від 27 до 60 років, без досвіду або ж з досвідом проходження служби, які вважаються військовозобов'язаними та були визнані придатними за рішенням військово-лікарської комісії;
  • чоловіки, віком від 18 до 27 років з досвідом проходження військової служби в лавах ЗСУ чи інших формуваннях (у випадку, якщо були визнані придатними за рішенням військово-лікарської комісії;
  • чоловіки, що були виключені з військового обліку, однак після проходження військово-лікарської комісії їх було визнано придатними.

Крім того, чоловіки, віком від 18 до 27 років, які не мають досвіду проходження військової служби в лавах Збройних сил можуть вступити до війська лише за власним бажанням, адже вони не підлягають призову.

Військовий облік в Україні

Раніше ми писали про те, що представник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін розповів про те, які категорії українців не стоять на військовому обліку.

Зокрема, Істомін згадав, що сам облік поділяється на такі види:

  • облік призовників;
  • резервістів;
  • військовозобов'язаних.

При цьому, призовниками вважаються чоловіки, віком від 18 до 27 років, які не мають досвіду проходження військової служби у лавах Збройних сил України або ж інших військових формуваннях. Таких чоловіків під час загальної мобілізації не призивають на службу.

Водночас, після досягнення 27-річного віку вони повинні пройти медичну комісію, за рішенням якої буде визнано чи може особа проходити військову службу.

Проте, чоловіки, віком від 18 до 27 років (які не мають досвіду проходження служби) можуть бути мобілізовані до лав Збройних сил України лише за власним бажанням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто згідно з новим проєктом закону матиме право на отримання відстрочки від мобілізації. Також ми повідомляли, що в Україні можуть ввести платну відстрочку від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.