Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в "Дії": що буде з проєктом для оператоів БПЛА

Проєкт для мобілізації операторів БПЛА "Армія дронів" знаходиться на завершальній стадії розробки

Фото:  Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Запуск проєкту для мобілізації операторів БПЛА

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Смарт-проєкт для мобілізації та підготовки кваліфкованих операторів БПЛА в технічному плані повністю підготований. Залишається лише ухвалити з Кабміном його запровадження у Збройні сили України.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій Михайло Федоров в інтерв'ю "Суспільному".

З його слів, наразі тривають перемовини з профільним заступником головнокомандувача Вадимом Сухаревським щодо затвердження концепціх майбутніх "дронових сил". Варто зауважити, що військову частину, де можна навчати операторів дронів в рамках нового проєкту, вже знайшли.

Куратор "Армії дронів" наголосив, що під час створення проєкту, потреба в операторах безпілотних літальних апатратх значно зросла через зміни кеірвного сладу Генштабу, тому гостро постало питаня про створеня окремого підрозділу – Сил БпЛА.

Федоров зазнчив що станом на зараз із ухаревським він активно обговорює:

  • скльки людей потрібно для реалізації проєкту;
  • за якм фахом відбиратимуть спеціалістів;
  • як працівники будуть функіонувати.

Крім того він заяив, що левова частка роботи над прокєто вже виконана, зокрема:

  • найняті рекрутери;
  • створено контак-сервіс, щобусе було в декілька кліків без черг та годин роботи.

"У нас днями буде наступна зустріч з командою головнокомандувача, щоб зафіналити все це, і тоді зможемо запуститися", — повідомив Міністр цифрової трасформації.

Також він зазначив, що від швидкості розробки та затвердженя цього проєкту. залежить і запровадженя мобілізації в "Дії". Планується, обидві ініціативи запровадити на базі Міноборони, для спрощеня керування. Однак, в Дії робити це буде нелогічно. тому такий розвиток сценарію малоймовірний.

Проте, існує ідея розробки опції для операторів мобільно-вогневих груп сільноз Генштабом та Міноборони – укомплектування, та розробка забезпечня для передачі цілей.

"Але це другий крок. Перший — все, що стосується рот ударних дронів і загалом Сил БпЛА", — додав Федоров.

В "Дії" можна буде приєднатися до "Армії дронів"

Раніше ми зазначали, що найближчим часом у додатку "Дія" з'явиться можливість зареєструватися для участі в "Армії дронів".

Щоб долучитися до ініціативи потрібно буде:

  • зареєструватися;
  • пройти курс професійного навчання;
  • відправитися до бригади.

Ця ініціатива може стати цікавим проєктом для геймерів. які виявляють бажання допомогти українській армії.

Нагадаємо, Німеччина разом з країнами-партнерами розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні. Також ми писали, якщо в США не проголосують за новий пакет військової допомоги для України, то в бійців ЗСУ буде дефіцит озброєння.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.