Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: чи можуть призвати засудженого ухилянта

В Україні чимало ухилянтів відбувають покарання, що передбачено чинним законодавством

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Мобілізація засуджених ухилянтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Наразі в Україні є доволі багато чоловіків, які були покарані за ухилення від мобілізаційних процесів. Їх можуть призвати до лав Збройних сил України.

Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" розповів заступник Голови національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Призов ухилянтів

За словами представника Національної поліції України, ухилянта, що отримав покарання за свої дії можуть призвати на військову службу до лав Збройних сил чи інших формувань.

Зокрема, мова йде про умовний термін. Однак, після вчинення повторного правопорушення такому чоловікові може загрожувати вже реальний термін.

Максима Цуцкірідзе сказав, що остаточне рішення щодо того, чи можуть призвати такого чоловіка на службу залишається за судом.

"У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії. Декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством. Фігуранти справи — наші громадяни. Так от один з них, як встановлено, знаходиться на передовій", – заявили у Нацполіції.

Наразі ця особа продовжує воювати на одному з найбільш складних напрямків на фронті.

Скільки треба мобілізувати в кожній області

Раніше ми писали про те, що майор Збройних сил України Єгор Чечеринда розповів, що до армії наразі потрібно мобілізувати щонайменше по 10 тисяч осіб з кожної області.

Він заявив, що за два роки повномасштабної війни російська армія навчилася багато нового. Водночас, в Україні затягують із законопроєктом про мобілізацію.

"З огляду на масштаби нашої країни, якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську – ред.) – значить по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. В нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов'язаних людей", – сказав майор ЗСУ.

Також Чечеринда заявив, що на превеликий жаль, в Україні зникла патріотична теза, що чоловік має захищати країну від ворога. Натомість, в державі стало набагато більше ухилянтів, які нелегальним способом перетинають кордон під час воєнного стану. Тим самим, вони ухиляються від мобілізації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де працівники ТЦК та СП можуть вручати повістки військовозобов'язаним українцям. Також ми повідомляли, хто, згідно з новим законопроєктом матиме право на відстрочку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.