Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Воєнний стан в Україні: скільки людей треба мобілізувати з кожної області

За словами майора ЗСУ Єгора Чечеринди, з кожної області варто мобілізувати як мінімум по 10 тисяч військовозобов'язаних

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Близько 10 тисяч людей можна мобілізувати з кожної області

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває загальна мобілізація. Наша армія потребує поповнення принаймні на 10 тисяч осіб від кожної області.

Про це розповів майор ЗСУ Єгор Чечеринда.

За словами українського військового, за останні два роки армія Росії стала більш професійною. Ворог навчається, але тим часом українська влада дуже довго працює над законопроєктом про мобілізацію.

"За ці два роки їхня армія стала фаховою. Треба усвідомити, що по той бік фронту воюють не дурні. Нашому війську потрібні люди", – заявив він.

Єгор Чечеринда припустив, що принаймні близько 10 тисяч людей можна мобілізувати з кожної області.

"З огляду на масштаби нашої країни, якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську – ред.) – значить по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. В нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов'язаних людей", – сказав Чечеринда.

Ухилянтів, які незаконно перетнули український кордон, майор ЗСУ назвав "де-факто злочинцями".

"У нас, на жаль, зникла ця патріотична теза, що чоловік має захистити родину, місто, державу. У нас перестало бути модно захисником. В окремих випадках є. Але немає загальнонаціонального духу. Натомість модно бути ухилянтом. Я бачу відео як поводитися на ВЛК, як перепливти Тису, скільки заплатити за довідку. Ухилянство – це злочин в умовах війни", – додав він.

Де ТЦК можуть вручати повістки

Як ми писали вже раніше, в новому законопроєкті про мобілізацію вказаано, де саме можна вручати ці документи чоловікам.

У першу чергу, повістку можуть надіслати в електронний кабінет призовника. Але є одна важлива умова.

"Однак законопроєкт не дає повної відповіді, де можна вручати повістки. Якщо відповіді немає, значить їх можна вручати скрізь. Якби там про це зазначили, то люди обходили б ці місця десятою дорогою", – каже юрист Сергій Савинський.

У першу чергу, у повістці мають бути вказані дані військовозобов’язаного.

"За це може відповідати кабінет військовозобов'язаного. У ній також повинен бути підпис, для цього передбачено електронний. Тепер буде питання по сертифікації ключів для підпису. На мою думку, це явище досить прогресивне", – зазначає юрист.

Коли електронний кабінет запрацює, то інформація з даних реєстрів синхронізуються. Військкомати зможуть отримати ще більше даних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які чоловіки, згідно з новим законопроєктом матимуть право на відстрочку від мобілізації. Також ми повідомляли, що в Україні можуть ввести платну відстрочку від призову.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.