Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: скільки ще чоловіків доведеться призвати на службу

Збройні сили України потребують серйозних людських ресурсів для ведення війни проти ворога

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Армії потрібно мобілізувати 250 тисяч чоловіків

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі до лав української армії потрібно мобілізувати близько 250 тисяч чоловіків. Такої кількості новобранців буде достатньо для ведення війни проти агресора.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій "Філя" Філімонов.

Мобілізація чоловіків

Насамперед Філімонов зазначив, що цього року, Україна з великою вірогідністю не буде проводити активних наступальних дій. Однак, армії потрібно вибудувати надійну оборону, збільшити особовий склад та наростити кількість озброєння.

Зокрема, за словами "Філі", 250 тисяч чоловіків – це мінімум, який потрібен зараз Україні.

"І всі мають розуміти, що зараз є ще підготовлені бійці, є ще люди з досвідом, які воюють, які втомилися, яким важко, але вони є. І якщо люди зараз підуть мобілізуватися, то їм є кого вчити. До них можна зараз попасти в підрозділ і вони можуть передати ці знання", – заявив Філімонов.

Зазначимо, що військовозобов'язані чоловіки в Україні можуть також вступати до війська за власним бажанням.

Кого не призвуть

Раніше ми писали про те, що речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін під час брифінгу розповів, які чоловіки не стоять на військовому обліку.

Насамперед, представник ТЦК та СП заявив, що сам військовий облік поділяється на:

  • облік військовозобов'язаних;
  • призовників;
  • резервістів.

На обліку призовників, як правило, стоять чоловіки віком від 17 до 27 років, які підлягають мобілізації на строкову службу. Тобто, таких осіб не можуть призвати під час воєнного стану.

Натомість, військовозобов'язаними вважаються чоловіки, віком від 27 років. Зокрема, після того, як особа досягає цього віку, їй необхідно прийти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки та пройти медичну комісію. За її підсумками стане відомо, чи є придатною така особа до проходження служби.

Крім того, військовозобов'язаними також вважаються чоловіки, віком від 18 до 27 років, які мають досвід проходження військової служби в лавах ЗСУ чи інших формуваннях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які чоловіки, згідно з новим законопроєктом матимуть право на відстрочку від мобілізації. Також ми повідомляли, що в Україні можуть ввести платну відстрочку від призову.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.