Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: у ЗСУ назвали місця, де найпростіше ловити ухилянтів

Військовозобов’язані чоловіки в Україні можуть зустріти представників ТЦК майже всюди

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook

Мобілізувати можуть всюди

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook

Під час загальної мобілізації до лав Збройних сил України призивають всіх чоловіків, віком від 18 до 60 років. Деяким з них повістки вручають прямо на вулиці, однак, бувають й інші доволі неочікувані місця, де можна зустріти представників Територіального центру комплектування.

Про це розповів капітан Збройних сил України Сергій Алімов.

Найкращі місця для вручення повісток

В Україні повістку можна отримати фактично будь-де, адже чинним законодавством не передбачено, що працівники ТЦК повинні їх вручати у якомусь спеціальному місці. Представник Збройних сил України розповів, які місця добре підходять для вручення повісток. Зокрема, він назвав:

  • Секонд-хенди – такі місця, на думку офіцера, ідеально підходять для того, щоб вручати повістки, адже фактично щоразу, коли відбувається новий завіз, там збирається величезна кількість чоловіків, які підлягають мобілізації.
  • МРЕО – на думку військового, такі місця теж непогано підійдуть для вручення повісток, адже туди приходять українці, які реєструють автомобілі за десятки тисяч доларів. Такі особи, за словами капітана, підійшли б армії.
  • Міські ради – Алімов також зазначив, що мобілізації не підлягають лише народні депутати України, однак, представники міських чи районних рад можуть бути мобілізовані до війська, тому там можна вручати повістки.

Зазначимо, що з початку війни в Україні велика кількість чоловіків призовного віку нелегально виїхали за кордон.

Кого можуть призвати до війська

Представник Збройних сил України розповів, що наразі в Україні можуть мобілізувати фактично всіх чоловіків, віком від 18 до 60. Однак, дуже важливо, щоб особа, яку призивають до армії була придатна за станом здоров'я.

"Для того, щоб бути готовим виконувати свій обов'язок, необхідно з'явитися у свої ТЦК СП і оновити свої облікові дані. Тобто, якщо є якесь право на відстрочку — надати це право. Щоб ресурси, які зараз є в ТЦК СП, використовувати правильно", – розповів представник Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Також він додав, що доволі часто трапляються випадки, коли особа, яка має інвалідність, у реєстрі числиться як придатна до військової служби. В такому випадку їй необхідно з'явитися до територіального центру комплектування та надати всі документи, що підтверджують статус.

Нагадаємо, раніше ми писали, що осіб з інвалідністю можуть призвати до армії. Також ми повідомляли, чи потрібно добровільно з'являтися до ТЦК.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.