Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація засуджених: кого з порушників можуть відправити на фронт

Мобілізація засуджених необхідна та неминуча, однак вона стосується не всіх правопорушників

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Мобілізація засуджених

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Верховна Рада України вже тривалий час удосконалює законопроєкт щодо посилення призову до війська. Водночас Мінʼюст не відкидає варіант мобілізації засуджених.

Про це заявив Міністр юстиції України Денис Малюська в коментарі "Укрінформу".

З його слів, ймовірно, мобілізовувати засуджених будуть, однак не всіх а лише тих, хто:

  • порушував правила дорожнього руху;
  • покараний за корупцію.

Малюська зазначив, що ця тема оповита міфами. Багато людей думають, що увʼязнені авторитети в "наколках" опиняться на фронті зі зброєю та зможуть вистрелити в кого-завгодно, однак це не так.

В Україні є багато військовозобовʼязаних чоловіків, які отримали умовний термін покарання та просто "гуляють" вулицями. Безумовно, таких людей потрібно мобілізувати.

Крім того, призову підлягають і вже увʼязнені, адже є ті, хто не становлять небезпеку для армії чи суспільства.

"Найкласичніший, найгарячіший приклад, який не дискутується, – корупціонери. Їх посадили у в’язницю, хай вони кров’ю захищають свою репутацію – умовно кров’ю, безумовно", – каже міністр.

За інформацією політика, за ґратами перебуває чимало чоловіків, які виявляють бажання відправитись на фронт, і які точно не почнуть стріляти по своїх. Не обовʼязково, щоб вони всі стали артилеристами, адже на передовій є ще чимало роботи, які можна виконувати без зброї:

  • готувати їжу;
  • копати окопи;
  • розвантажувати транспорт.

Міністерство юстиції мʼяко запропонує таку ідею парламенту. Якщо ж ВРУ погодиться, то такий розвиток подій неминучий.

В Мінʼюсті анонсували мобілізацію засуджених

Раніше ми писали, що в Міністерстві юстиції України запропонували більш радикальні заходи щодо мобілізації засуджених та увʼязнених, ніж ті, що запропоновані у новому законопроєкті про мобілізацію.

Міністр юстиції денис Малюська заявив, що мобілізація – це обовʼязок кожного громадянина країни, яка перебуває у воєнному стані. Тому у засуджених не будуть запитувати, чи хочуть вони відправитись на фронт, чи ні.

"Я чесно кажучи, не розумію, чому всі повинні захищати державу, це ж обов'язок та почесна місія, а от той, хто колись давно скоїв злочин, навіть мінімальний, чому він раптом не зобов'язаний захищати батьківщину?" – пояснив свою думку міністр.

Крім того, у відомство готується до співпраці з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, щоб мати розуміння кого саме потребують військкомати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які чоловіки, згідно з новим законопроєктом матимуть право на відстрочку від мобілізації. Також ми повідомляли, що в Україні можуть ввести платну відстрочку від призову.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.