Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ніяких місцевих у спортивних костюмах — Безугла зробила різку заяву щодо роздачі повісток

За словами народної обраниці Мар'яни Безуглої, вручати повістки військовозобов'язаним має право тільки обмежене коло осіб

Фото: Facebook Безуглої, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Безугла розкритикувала заяву спікера Сухупутних військ

Фото: Facebook Безуглої, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Народна обраниця Мар'яна Безугла вступила в чергову суперечку щодо проведення загальної мобілізації та правил роздачі повісток. На цей раз вона піддала критиці заяву начальника служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо.

Відповідний допис розмістила народна обраниця у соцмережі.

Нардепка заявила, що повістки мають роздавати військовозобов’язаним виключно представники ТЦК, поліція та роботодавець, а не ЖЕКи чи ОСББ.

"Вважаю, що повістки мають видавати тільки офіційні представники ТЦК СП і поліцейські + роботодавець офіційно на підприємстві. Все. Ніяких місцевих в спортивних костюмах. Наразі окремо прописали це в законопроєкт", – написала Безугла.

Що сказав спікер Сухопутних військ ЗСУ

За словами начальника служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо у коментарі виданню "РБК-Україна", повістки військовозобов’язаним мають право роздавати:

  • представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП);
  • керівники підприємств усіх форм власності;
  • представники ЖЕКів та ОСББ;
  • селищні голови, старости;
  • представники територіальних громад.

"Це саме ті особи, які можуть вручати повістки військовозобов'язаним для того, щоби вони з'явилися у свій ТЦК та СП для проходження медичної комісії та уточнення своїх військово-облікових даних", – зазначив він.

Чи мають ОСББ збирати дані

Раніше ми писали про те, що членкиня Національної ради з питань створення та функціонування ОСББ Катерина Чижик пояснила, чи мають право ОСББподавати відомості про військовозобов'язаних чоловіків до ТЦК.

"ОСББ не веде первинно-персональний облік військовозобов’язаних і не зобов’язане виконувати приписи, установлені для ЖЕО (організацій, що здійснюють експлуатацію будинків) щодо своєчасного подання відомостей про призовників і військовозобов’язаних відповідним районним (міським) військкоматам, адже воно не належить до організацій, що здійснюють експлуатацію будинків, а провадить господарче забезпечення діяльності ОСББ власними силами (шляхом самозабезпечення) або шляхом залучення на договірних засадах суб’єктів господарювання", – наголосила вона.

Крім того, експертка наголосила, що голова правління не є розпорядником персональних даних, тобто не має права надавати конфіденційну інформацію (зокрема, адресу, дату й рік народження) щодо мешканців багатоквартирного будинку без їхньої на те згоди.

Нагадаємо, раніше ми писали, що думають військові про зміни щодо мобілізації. Також ми повідомляли, що нардеп Тищенко поскаржився на працівників ТЦК та СП.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.