Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізувати потрібно всіх: військовий висловився про зміни призову в Україні

З початку повномасштабного вторгнення влада намагається удосконалити процес загальної мобілізації, однак погляди на призову у суспільства та військових дещо відрізняються

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Командир штурмового батальйону прокоментував мобілізацію в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

На думку захисників, мобілізація в Україні має бути більш жорстка. Крім того, чоловіків призовного віку мають карати за відмову від першої повістки.

Про це розповів командир 1-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади Петро Горбатенко "Ролло" в етері телеканалу "1+1".

З його слів, зміни в законі "Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку" є недоречними.

"Те, що відбувається з "обороною" в спортзалах, закривання в підвалах кафе тощо. Має бути жорсткіше мобілізація, мають її проводити в ширшому (форматі): і студентів, і максимально всіх. Проблема ж не тільки в людях-ухилянтах, проблема в ТЦК, є ж корупційна складова", – зазначив військовий.

Крім того, Горбатенко зазначив, що чоловік має нести кримінальну відповідальність за неявку до ТЦК.

"Що значить, не хочу брати, не буду. Плюс Російська Федерація розплела купу юристів, які надають допомогу, як "відкосити" від повістки...", – підкреслив військовий.

Водночас, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки також мають відповідати за халатність та хабарі.

Нардеп Тищенко поскаржився Умєрову та Залужному на ТЦК

Раніше ми писали, що Микола Тищенко, народний депутат України, звернувся до міністра оборони Рустема Умєрова та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з вимогою втрутитися в роботу ТЦК. За словами Тищенка, військкомати в рамках мобілізації обходять розважальні заклади, заклади громадського харчування тощо, що "щодня зриває їхню роботу".

Тищенко зазначив, що бізнес є важливим для підтримки фронту, оскільки з податків від нього утримується армія. "Своїми діями військкомати просто змушуєте людей закривати бізнес, а на цих людях сьогодні лежить економічний фронт країни", – заявив нардеп.

"Фронт не може існувати без надійного тилу. Поки військові на передовій, їхні родичі також працюють в таких громадських закладах як ресторани, спортзали, готельні комплекси. З податків від бізнесу ми утримуємо армію. Своїми діями ви просто змушуєте людей закривати бізнес. А на цих людях сьогодні лежить економічний фронт країни", – зазначив Тищенко.

Тищенко також заявив, що він вже викликав військкомати до шахрайських ботоферм та нелегальних гральних залів, де фіксували сотні шахраїв призивного віку, які не стоять на військовому обліку, але зі зброєю без дозволів. Проте на його виклики у військкоматах не звертали увагу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що таке публічна повістка та хто її може отримати. Також ми повідомляли, хто може потрапити під мобілізаційні процеси в 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.