Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в ресторанах та спортзалах: коли ТЦК перестануть вручати повістки в громадських місцях

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки можуть разом із поліцейськими перевіряти документи громадян у публічних місцях

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Коли закінчиться мобілізація в ресторанах та спортзалах

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Працівники військкоматів можуть вручати повістки задля уточнення даних в ресторанах та тренажерних залах. Однак такі питання варто узгоджувати із власниками закладів.

Про це заявив представник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в інтерв’ю "РБК-Україна".

Якщо представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки роздають повістки в місцях, де це заборонено законом, наприклад, у медичних закладах, то їхні дії є незаконними. Однак рейди можуть проводитись в громадських місцях, таких як спортзали або заклади харчування. Закон про мобілізацію чітко встановлює, що заходи оповіщення можуть проводитися в громадських місцях.

У випадках зі спортзалами та ресторанами, представники ТЦК та СП можуть роздавати повістки, якщо власник закладу не заперечує.

Зі слів спікера Міністерства оборони України, рейди по громадських закладах та видача повісток на блокпостах закінчаться, коли буде синхронізовано електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" з іншими державними базами даних.

Це дозволить органам військового управління швидко і точно визначати місцезнаходження військовозобов'язаних і вручати їм повістки в більш зручний спосіб.

Повістки вручатимуть не лише ТЦК

Раніше ми писали, що відповідно до закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", під час мобілізації повістки можуть вручати не лише співробітники військкоматів, а й інші представники місцевої влади.

До таких осіб належать:

  • представники ЖЕКів, ОСББ та інших підприємств, установ та організацій, де працює військовозобов'язаний;
  • представники територіальних громад (голова, староста тощо);
  • керівники підприємств та організацій, де працює військовозобов'язаний.

Вручити повістку може будь-яка із зазначених осіб, яка має при собі посвідчення.

Повістка може бути вручена в будь-якому місці, де військовозобов'язаний може бути знайдений. Це може бути квартира, робоче місце, громадське місце тощо.

При отриманні повістки військовозобов'язаний повинен ознайомитися з її змістом і підписати документ.

У разі виникнення питань щодо вручення повістки, ви можете звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову мобілізаційну стратегію від Міністерства оборони. Також ми повідомляли, що Верховна Рада України готує важливі зміни щодо мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.