Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові правила мобілізації: кому треба з'явитися до ТЦК не чекаючи повістки

Новий законопроєкт щодо мобілізації пропонує три випадки, за яких військовозобов'язаним треба з'явитися до ТЦК навіть без отримання повістки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

У деяких випадках чоловіки мають прийти до ТЦК навіть без повістки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українська влада пропонує внести низку важливих змін до процесу мобілізації. Зокрема, деяким військовозобов’язаним треба буде з’явитися до ТЦК самостійно, навіть без отримання повістки.

Про це йдеться в поточній поточній редакції законопроєкту, котра пропонує відповідні поправки до статті 22 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Хто має прийти до ТЦК без повістки

У тому випадку, якщо законопроєкт народні обранці схвалять у такому вигляді, то військовозобов’язані українці повинні будуть з’явитися до ТЦК навіть без повістки у таких випадках:

  • протягом 60 днів від початку мобілізації або протягом 20 днів з дати її продовження, а також протягом 30 днів після вступу в силу цього Закону (якщо він буде ухвалений) всі військовозобов'язані повинні уточнити свої облікові дані. Для цього вони повинні або самі без повістки з'явитися до ТЦК, або скористатися інструментарієм "електронного кабінету", створення якого передбачає законопроект. Також буде можливість уточнити облікові дані через Центр надання адміністративних послуг;
  • військовозобов'язані та резервісти, які вже приписані до військових частин для проходження військової служби у воєнний час, у разі оголошення мобілізації повинні з'явитися на збірні пункти ТЦК, зазначені в їхніх мобілізаційних розпорядженнях, які видаються завчасно;
  • громадяни, які раніше самостійно прибули до ТЦК, пройшли військово-лікарську комісію і підлягають направленню на військову підготовку, повинні знову з'явитися в ТЦК протягом двох місяців від дня проходження ВЛК.

Де можуть вручити повістку

Як ми зазначали вже раніше, згідно з новим проєктом закону, який вже був внесений до Верховної Ради, військовозобов'язані українці можуть отримувати повістки:

  • за місцем проживання;
  • за місцем роботи;
  • в самому приміщенні територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • в будь-яких громадських місцях.

Крім того, повістки громадянам України також можуть надходити до електронного кабінету військовозобов'язаних, призовників та резервістів, а також на електронну пошту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які зміни до процесу загальної мобілізації пропонує лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Також ми повідомляли, що думають народні депутати України стосовно мобілізації жінок до лав Збройних сил.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.