Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Посад не дуже багато? Куди відправляють служити обмежено придатних

У ТЦК кажуть, що зараз Збройним силам України бракує операторів FPV-дронів і піхотинців-штурмовиків

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Обмежено придатних мобілізують до тилових підрозділів

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Чоловіків обмеженої придатності до військової служби також можуть призвати до війська. Але у цьому питанні є декілька важливих аспектів.

Про це розповів керівник Територіального Центру Комплектування та Спеціальної Підготовки в Кременчуцькому районі Мирослав Волков.

За його словами, обмежено придатних чоловіків у 2024 році направляють служити не на передову, а в тилові підрозділи.

"Обмежено придатних, як правило, направляють для проходження служби у тилові підрозділи. Таких посад не дуже багато, тому ми таких військовозобов’язаних мобілізовуємо мало", — сказав Мирослав Волков.

З його слів, така особа придатна для проходження служби, проте з певними обмеженнями. Тому військовослужбовець може бути мобілізований, якщо певна військова частина має потребу в такому спеціалісті.

Кого можуть призвати до ЗСУ

Також він розповів, що до ЗСУ призивають тих, хто згідно з законодавством підлягає мобілізації та не є заброньованим. Крім цього, Волков наголосив, що є великий спектр вибору професій та посад в ЗСУ — оператори FPV-дронів, піхотинці-штурмовики та інші.

Коли розсилатимуть повістки онлайн

Як ми зазначали вже раніше, зараз парламент активно працює над питанням можливого вручення повісток у режимі онлайн.

Функціонал опції вручення електронних повісток, за словами заступниці міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерини Черногоренко, розроблятимуть тільки тоді, коли стане зрозуміло, чи схвалять законопроєкт у другому читанні і чи підпише документ президент Володимир Зеленський.

Основні переваги цифрової мобілізації:

  • можна мобілізуватися добровільно і не чекати повістки;
  • можна обрати професію в Збройних силах, яка до душі військовозобов’язаному.

Таким чином, кожен українець і українка можуть захистити свою державу та розвінчати міфи про те, що ТЦК, повістки та мобілізація – щось страшне.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як можуть карати чоловіків за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Також ми повідомляли, як чоловіки можуть виїхати за кордон з дружиною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.