Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Призов у лютому: чи може ТЦК видати повістку в автобусі

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки роздають повістки під час загальної мобілізації

Фото: УНІАН, Львівський обласний ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повістки у автобусах

Фото: УНІАН, Львівський обласний ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

Українці можуть отримувати повістки у будь-яких громадських місцях. Зокрема, працівники ТЦК та СП мають право вручати такі документи навіть у автобусах.

Про це в інтерв'ю виданню "Вечірній Київ" розповів представник Дарницького ТЦК та СП міста Київ Володимир Новосядло.

Повістки в автобусах

В інтерв'ю представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки розповів, що під час воєнного стану військкомат має право здійснювати заходи з оповіщення фактично в будь-яких місцях.

Зокрема, ТЦК та СП може видавати повістки:

  • на підприємствах;
  • в установах;
  • в організаціях;
  • за місцем проживання;
  • за місцем роботи.

Крім того, Новосядло згадав, що наразі в країні триває війна. Також він додав, що "серед нас може ходити хто завгодно і з будь-якими намірами".

Зазначимо, що окрім ТЦК та СП право видавати повістки під час проведення загальної мобілізації мають й інші уповноважені особи. Насамперед це стосується працівників ОСББ та ЖЕК, представників органів місцевого самоврядування, працівників СБУ тощо.

Кого призвуть у 2024 році

Раніше ми писали про те, яких чоловіків можуть мобілізувати до лав Збройних сил України та інших військових формувань у 2024-му році.

Насамперед це стосується:

  • військовозобов'язаних чоловіків, віком від 18 до 27 років (такими вважаються особи, що мають військовий досвід, тобто, вони проходили службу в ЗСУ або ж військову кафедру під час навчання в університеті);
  • військовозобов'язаних чоловіків, віком від 27 до 60 років (такими вважаються особи, що були визнані придатними за рішенням військово-лікарської, при цьому, немає значення, чи проходили вони військову службу раніше).
  • чоловіки, яких було виключено з військового обліку, однак, після повторного проходження військово-лікарської комісії вони були визнані придатними до служби.

За власним бажанням до лав Збройних сил України та інших військових формувань можуть вступити чоловіки, віком від 18 до 27 років, які не мають військового досвіду. Те ж саме стосується і жінок будь-якого віку (їх до війська мобілізувати не можуть).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки чоловіків треба мобілізувати до лав Збройних сил України. Також ми повідомляли, кого не зможуть призвати до війська у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.