Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Робота або фронт: безробітних українців мобілізовуватимуть через службу зайнятості

"Єдиний портал вакансій" Державної служби зайнятості стане інструментом для працевлаштування в українських військах

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Ще одна категорія осіб може опинитися на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Військові частини зможуть розміщувати вакансії на порталі Державної служби зайнятості. Особлива увага буде приділятися цивільним спеціальностям, які необхідні для підтримки війська в тилу.

Про це пише Урядовий портал.

Безробітні по всій Україні зможуть отримувати пропозиції з цього порталу. Акцент буде зроблено на вакансіях для цивільних спеціальностей, які забезпечують функціонування та підтримку війська в тилу.

Крім того, планується проведення відбору та професійного навчання кандидатів за замовленням Сил оборони.

Перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що цей крок має два важливих аспекти:

  • допоможе посилити оборонну спроможність країни;
  • дасть можливість кандидатам обирати спеціальності та підрозділ для подальшої служби.

Портал вакансій допоможе залучити до війська необхідних фахівців, а також надати їм необхідну підготовку.

Які вакансії пропонують безробітним

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України та Державна служба зайнятості домовилися про співпрацю у сфері рекрутингу. Згідно з новими правилами, вакансії від військових частин будуть розміщуватися в центрах зайнятості, де із пропозиціями зможуть ознайомитися безробітні.

У першу чергу безробітним пропонуватимуть небойові спеціальності, які здатні забезпечувати ефективне функціонування та підтримку в тилу. Це можуть бути вакансії в таких сферах, як:

  • логістика;
  • харчування;
  • медицина;
  • зв'язок;
  • ремонт техніки;
  • будівництво.

Кандидати на такі вакансії пройдуть відбір та професійне навчання.

Співпраця Міноборони та Державної служби зайнятості дозволить зробити рекрутинг більш ефективним і залучити до лав Збройних сил більше людей.

В чому різниця між рекрутингом та мобілізацією

Також ми зазначали, що рекрутинг і мобілізація – це два різні процеси, які спрямовані на поповнення лав української армії. Однак між ними є важливі відмінності.

Рекрутинг – це добровільний шлях, при якому людина сама вирішує, чи хоче вона воювати за свою країну. Рекрутингові компанії допомагають координувати цей процес, збираючи інформацію про потенційних кандидатів і допомагаючи їм вступити до лав армії.

Мобілізація – це обов'язковий шлях, при якому громадян України викликають на військову службу. Мобілізація може бути загальна або часткова. Загальна мобілізація охоплює всіх громадян України, які відповідають певним вимогам. Часткова мобілізація охоплює лише певні категорії громадян, наприклад, громадян певного віку або професії.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рекрутинг і мобілізація – це два різні процеси, які не можна прирівнювати.

"Це в жодному разі не замінює мобілізацію, це два різні процеси. Це за власним бажанням. У Міноборони сьогодні вже чотири компанії, з якими співпрацює щодо рекрутингу, проте це не дорівнює процесу мобілізації. Це два різні процеси", – зауважив секретар РНБО.

Наразі Міноборони України співпрацює з чотирма рекрутинговими компаніями, які допомагають координувати процес добровільного вступу до лав армії. Ці компанії допомагають збирати інформацію про потенційних кандидатів, проводити відбір та надавати необхідну підготовку.

Нагадаємо, раніше ми писали, що думають військові про зміни щодо мобілізації. Також ми повідомляли, що нардеп Тищенко поскаржився на працівників ТЦК та СП.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.