Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові правила рекрутингу у ЗСУ: як пропонуватимуть вакансії безробітним

Центри зайнятості у першу чергу пропонуватимуть безробітним небойові спеціальності в лавах ЗСУ, які здатні забезпечити ефективну підтримку в тилу

Фото: Центр зайнятості, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Центри зайнятості пропонуватимуть безробітним вакансії у ЗСУ

Фото: Центр зайнятості, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Безробітні українці відтепер також отримали можливість вступити до лав Збройних сил. Вакансії від військових частин будуть розміщувати у центрах зайнятості.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Згідно з новими правилами, вакансії від військових частин розміщуватимуть також і в державних центрах зайнятості, де із пропозиціями зможуть ознайомитися безробітні. Ініціатива впроваджуватиметься в рамках вдосконалення систему рекрутингу до лав Збройних сил.

У відомстві зазначили, що тепер вакансії, які військові частини розміщують на платформі від сайту оголошень про пошук роботи robota.ua, публікують на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості.

Відповідний документ про співпрацю вже підписано заступницею глави Міноборони Наталією Калмиковою, директором Державного центру зайнятості Юлією Жовтяк та директором з інновацій robota.ua Сергієм Лозко.

"Ми продовжуємо розвивати проєкт рекрутингу до Сил оборони України. За два місяці його реалізації маємо понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах", – розповіла представниця МОУ.

За її словами, така співпраця дозволить зробити рекрутинг більш ефективним.

"На наступному етапі співпраці ці вакансії пропонуватимуть безробітним людям в кожному регіоні України", – йдеться у заяві.

Які вакансії пропонують безробітним

У Міністерстві оборони запевнили, що безробітним у першу чергу пропонуватимуть небойові спеціальності, які здатні забезпечувати ефективне функціонування та підтримку в тилу. Крім того, триватиме відбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності за замовленням Сил оборони.

Рекрутинг до лав ЗСУ

Як ми розповідали вже раніше, українці цікавляться військовими вакансіям. Популярні рекрутингові платформи, такі як Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота", отримали майже 37,5 тисяч відгуків на такі пропозиції роботи.

За даними аналітиків, найбільше відгуків людей, які шукають роботу, військові вакансії отримали на:

  • платформі Lobby X – близько 19,8 тис.;
  • Work.ua – майже про 15 тис. відгуків (співзасновник та СЕО платформи наголосив, що на сайті немає жодної вакансії від сил оборони, на якій би не було відгуку);
  • на платформах Robota.ua та "OLX Робота" – понад 1 тис. відгуків.

До п'ятірки найпопулярніших вакансій на Work.ua входять:

  • бухгалтер;
  • діловод;
  • кухар;
  • розвідник;
  • оператор БПЛА.

Найпопулярніші по запитах вакансії на OLX – оператори, водії, охоронці та артилеристи.

Robota.ua отримує відгуки переважно на такі вакансії:

  • прикордонної служби – 127 відгуків;
  • логістики – 124;
  • медицини – 122;
  • БПЛА – 57.

Рівень заплат різний для кожної вакансії та варіюється у межах від 17 до 125 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що народні депутати готують доволі важливі зміни, що стосуються мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків в армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.