Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ухилянти залишаться без квартир? Як будуть карати чоловіків

Для чоловіків, що ухиляються від призову на військову службу чинним законодавством передбачено покарання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Арешт квартир ухилянтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

В Україні обговорюються різні види покарань для військовозобов'язаних чоловіків, що намагаються уникнути призову. Зокрема, одним із варіантів пропонують арешт майна.

Про це розповіла адвокатка Христина Очкур на YouTube-каналі.

Покарання для ухилянтів

Юристка зазначила, що чутки з приводу можливого арешту квартир чи будинків, що належать ухилянтами ширяться фактично з першої версії законопроєкту щодо змін в мобілізації.

За словами Очкур, в першій версії цього документу був пункт, згідно з яким, начальник територіального центру комплектування та соціальної підтримки мав би право накладати арешт на майно чоловіка, що ухиляється від призову на службу. Однак, тепер цей пункт відсутній в законопроєкті, адже його прибрали.

Натомість, представники ТЦК та СП з легкістю можуть звернутися до суду та вимагати арешт майна військовозобов'язаного, зокрема:

  • арешт рахунків;
  • арешт гаманців;
  • арешт карток;
  • позбавлення водійських право тощо.

Наразі ухилянтами вважаються військовозобов'язані чоловіки, які уникають призову на військову службу, ігнорують повістки або ж взагалі тікають за кордон нелегальними способами.

Тотальна мобілізація

Раніше народний депутат України від партії "Слуга Народу" Олег Дунда розповів про те, що наша країна стає все ближчою до проведення тотальної мобілізації. Зокрема, під час неї призов у державі стане більш жорсткішим.

"Ми повинні усвідомлювати, що ми йдемо крок за кроком до тотальної мобілізації, а вона передбачатиме закриття країни та економіки, коли економіка буде закцентована на виробництві свого продукту. Відповідно, якщо ми будемо більшість продуктів виробляти самі, то там і знайдуться гроші", – заявив нардеп.

Також у народного обранця поцікавилися, звідки України братиме кошти, які потрібно виплачувати захисникам. Олег Дунда вважає, що таке проблемне питання можна доволі просто вирішити.

За його словами, для цього варто перейти на власне виробництво та відправляти товари за кордон. Таким чином, виручені кошти можна буде направити саме на виплати для військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше ми писали, в яких випадках до війська почнуть мобілізувати працівників Національної поліції України. Також ми повідомляли, що у правоохоронців з'являться нові зобов'язання щодо мобілізаційних процесів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.