Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Потрібні корективи: як влада хоче змінити процес проведення мобілізації

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що люди хочуть отримати чіткі відповіді, пов'язані з мобілізацією, навчанням та виплатами військовим

Фото: УНІАН, ОП. Колаж: Pro Війну

Подоляк пояснив, що хочуть змінити в процесі мобілізації

Фото: УНІАН, ОП. Колаж: Pro Війну

В Україні вже понад півтора року триває загальна мобілізація. В Офісі президента хочуть дещо змінити процес її проведення – однак, для цього доведеться знайти відповідь на низку важливих питань.

Про це розповів радник Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

За його словами, тему мобілізації Росія дуже часто використовує у своїх пропагандистських матеріалах. Наприклад, ворог часто стверджує, що вона нібито зовсім "неефективна", хоча, це не відповідає дійсності.

"Потрібно внести певні корективи в моделі проведення мобілізації", – каже він.

Михайло Подоляк зазначив, що зараз населення України перебуває у психологічній ямі, бо два роки війни – це дуже великий часовий проміжок.

Які питання турбують українців

Радник голови Офісу президента додав, що в таких умовах люди хочуть почути більш чіткі відповіді на такі запитання:

  • які будуть правила;
  • хто буде мобілізований;
  • яка ситуація щодо тренінгів та навчальних програм.

Також, за словами Михайла Подоляка, президент України Володимир Зеленський прагне, аби військові не просто відповідали на якісь розмиті, абстрактні питання. Варто, аби мова йшла про конкретні терміни несення служби. Варто також чітко визначити, як проходитиме навчання, яким чином військовозобов'язаних мобіліізуватимуть та відправлятимуть на дембель.

Крім того він зазначив, що ще варто врегулювати питання грошового забезпечення військових, соціальних виплат бійцям ЗСУ та їхнім родинам.к.

Він наголосив, що такі питання потребують врегулювання, тому що на різних етапах "виникають потреби у змінах".

Як хочуть вирішити проблему нестачі кадрів

Як розповів секретар комітету парламенту з питань нацбезпеки Роман Костенко, в Україні зараз вкрай гостро постала проблема нестачі кадрів.

"Зараз проблема мобілізації стоїть навіть більш гостро, ніж нестача снарядів", – секретар комітету ВР з питань Роман Костенко.

За словами парламентарія, який зараз перебуває на передовій та захищає країну від ворога, "після зміни військкомів у нас пішов провал мобілізації". Костенко каже, що зараз склалась ситуація, на яку треба швидко впливати, інакше можуть виникнути "дуже великі проблеми".

Костенко вважає, що потрібні "непопулярні рішення" політичного керівництва. Наприклад, зменшення віку мобілізації.

Нагадаємо, ми розповідали про те, хто з жінок не може виїхати за кордон під час воєнного стану. Також ми писали, чи можуть мобілізувати батьків, які самостійно виховують дитину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.