Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Українців хочуть зобов'язати носити з собою військовий квиток – з чим це пов'язано

Народний депутат України розповів про те, які зміни можуть запровадити в країні для військовозобов'язаних чоловіків

Фото: УНІАН, Одеський ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

В Раді можуть ввести зміни для чоловіків

Фото: УНІАН, Одеський ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

Під час воєнного стану до війська мобілізують військовозобов'язаних українців, віком від 18 до 60 років. При цьому, зараз в державі діє доволі багато обмежень для таких осіб, однак невдовзі можуть запровадити нові правила.

Про це під час брифінгу розповів нардеп та член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

Військовий квиток з собою

Народний депутат України розповідає, що у Верховній Раді роздумують над тим, щоб кожен військовозобов'язаний чоловік на період воєнного стану носив з собою військовий квиток.

"Щоб уникнути питань пов'язаних з тим, чи є громадянин військовозобов'язаним, не військовозобов'язаним, може отримати повістку, чи не може отримати повістку, ми передбачаємо, що військовозобов'язані під час воєнного стану повинні мати з собою і документ, що підтверджує особу, і документ, що засвідчує перебування на військовому обліку", – зазначив нардеп Федір Веніславський під час брифінгу.

Також слід додати, що представники територіальних центрів комплектування і зараз пропонують звичайним громадянам носити з собою військовий квиток. Водночас, за словами юристів, жодним законом зараз не передбачено, що носіння військового квитка є обов'язковим.

Фотографування документів

Раніше ми писали про те, що адвокат та юрист Ростислав Кравець розповів про те, чи мають право працівники правоохоронних органів фотографувати документи громадян під час перевірки на вулиці.

Він зазначає, що поліція має на це право, адже такі дії передбачені українським законодавством. При цьому, правоохоронці в жодному випадку не можуть поширювати документи особи без її дозволу, адже тоді це вважатиметься порушенням законодавства.

"Представники поліції мають право перевіряти документи й не лише під час воєнного стану, а й у мирний час також. Крім того, вони можуть фотографувати документи, знайомитися з ними, але розповсюджувати їх не мають права", – зазначив адвокат.

Крім того, він додав, що особа може поцікавитися, для чого поліція фотографує її документи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що генерал ЗСУ назвав головні проблеми мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, якими є вимоги для вступу до української армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.