Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна набирає інших обертів: хто зараз потрібен у Збройних силах

Секретар Ради національної безпеки зробив важливу заяву з приводу мобілізації в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Хто потрібен армії

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення Росії. Під час неї представники ТЦК та СП роздають повістки громадянам, однак наразі в країні є деякі труднощі щодо мобілізаційних процесів.

Про це Українському Радіо розповів голова Радбезу ООН Олексій Данілов.

Труднощі з мобілізацією

Олексій Данілов розповів про те, що наразі призов українців до армії відбувається доволі складно, однак ситуація не є катастрофічною, адже представники військкоматів регулярно набирають осіб для служби в армії.

"На початку війни була велика хвиля людей, які пліч-о-пліч стали на захист нашої країни. Пройшло вже понад 618 днів після початку цієї війни, і процес іде. Ми жодного дня не зупиняли процес мобілізації наших громадян. У нас є центри комплектації, де працюють військові люди, які безпосередньо підпорядковані військовим. Вони призивають стільки людей для виконання обов'язків, скільки вважають за потрібне. Звичайно, питання складне, але це не значить, що воно настільки катастрофічне, що треба кричати "караул, все пропало", – розповів Олексій Данілов.

Крім того, секретар Радбезу зазначив, що особи, які приходять до ТЦК та СП, повинні пройти медичну комісію, після чого, якщо військові вважають, що така людина потрібна армії, то її відправляють на навчання.

Також Данілов зазначив, що наразі військові самі вирішують, хто саме потрібен армії та кого треба набирати до війська, адже за його словами, "війна починає набирати інших обертів і переходить більше в інтелектуальну компоненту".

Чи можуть мобілізувати багатодітних

Раніше ми писали про те, що військова адвокатка Аліна Редько поділилася інформацією стосовно того, чи можуть призвати до армії осіб, на утриманні яких перебуває 3 або більше дітей.

"Відповідно до абзацу 4 частини 1 статті 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, мають право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Такі особи можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою і тільки за місцем проживання", – зазначила юристка.

Також слід зазначити, що такі особи не можуть отримати автоматичну відстрочку від мобілізації, тому їм потрібно звернутися до місцевого ТЦК та СП. Там необхідно подати заяву, а також надати всі документи, які потрібні для відстрочки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи можуть мобілізувати до армії осіб, віком до 27 років. Також ми писали, чи треба посилювати мобілізацію під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.