Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Воювати вже ніхто не хоче? Чому Росія уникає нової мобілізації

Британські експерти повідомили, що у РФ не буде нової мобілізації до квітня 2024 року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Чому в Росі не буде нової мобілізації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

За попередніми даними, Росія не проводитиме чергову мобілізацію до квітня 2024 року. Таке рішення пов’язане із передвиборчою кампанією Володимира Путіна, яка неофіційно почнеться з наступного місяця.

Про це повідомила британська розвідка у соціальній мережі Х.

Вибори на пост президента в Росії відбудуться 17 березня 2024 року. Чинний голова країни Володимир Путін ще не оголошував про свій намір балотуватись, проте існує висока ймовірність того, що він братиме участь у політичних перегонах.

Щоб забезпечити собі підтримку з боку населення, Путін намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки. Як наслідок, Кремль утримається від нової мобілізації до початку виборів.

Попри те, що прозорість виборів у РФ піддається великим сумнівам, це й досі єдиний спосіб легалізувати владу на території країни-агресора. Тому, на думку британських експертів, як додаток, президент зосередиться на Росії як окремій цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів – теза, що використовується для виправдання ганебних дій держави та повного захоплення влади Путіним.

Як довго росіяни перебувають на фронті

Як ми вже писали раніше, протягом першого місяця після мобілізації загинули принаймні 130 людей. Кожен п'ятий мобілізований не прожив навіть двох місяців. У середньому вони гинули через чотири – п'ять місяців на фронті.

З-поміж тих, хто загинув у перший рік після мобілізації, лише одиниці протягнули понад 11 місяців.

Згідно з дослідженням, за час війни обстріл ПТУ в Макіївці є найбільш відомою втратою російської армії (139 загиблих), але для мобілізованих це не єдиний випадок.

Більш ніж половина мобілізованих росіян загинули у віці від 30 до 45 років. Кожному десятому з них було менш ніж 25 років. Наймолодшому загиблому мобілізованому – 19 років, найстаршому – 62.

Кого можуть мобілізувати в Україні зараз

Напередодні ми зазначали, що в Україні можуть мобілізувати:

  • придатних та обмежено придатних чоловіків віком від 27 до 60 років, якщо вони мають, чи не мають військового досвіду;
  • придатних та обмежено придатних чоловіків від 18 до 27 років, якщо вони вже проходили строкову службу й проходять військову службу в запасі або резерві;
  • призовників від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу — вони можуть тільки добровільно підписати контракт із ЗСУ, мобілізувати примусово їх ніхто не може.

Також призвати можуть знятих та виключених з військового обліку чоловіків, якщо ВЛК визнає їх придатними або обмежено придатними за станом здоров’я і якщо вони не здійснили тяжкий злочин, при якому мобілізація заборонена.

Нагадаємо, попередня мобілізація пересічного москвича торкнулась мало. Проте ця ситуація може змінитись.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.