Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Росії: який "сюрприз" підготував Путін для жителів Москви

В українській розвідці уточнили, що мобілізація в Росії поки не торкнулась пересічного москвича, але ситуація вже дуже скоро зміниться

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Влада РФ скоро мобілізуватиме й москвичів

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

В Росії мобілізація триває на постійні основі. Жителів Москви вона поки здебільшого оминала, але в майбутньому це торкнеться і їх.

Про це йдеться в заяві представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону.

"Переважно ця хвиля мобілізація публічної пройшла осторонь Москви і Московського регіону, хоча мова не йде про гастарбайтерів чи якісь неблагонадійні верстви населення", – йдеться у заяві.

За словами Юсова, пересічного москвича ця мобілізація торкнулась мало. Проте ця ситуація може змінитись.

Представник розвідки зазначає, що цього разу буде трошки по іншому, попри те, що "столицю режим російського диктатора Володимира Путіна буде берегти жителів Москви, мобілізація неминуче торкнеться їх".

Як довго живуть мобілізовані на фронті

Як ми вже писали раніше, протягом першого місяця після мобілізації загинули принаймні 130 людей. Кожен п'ятий мобілізований не прожив навіть двох місяців. У середньому вони гинули через чотири – п'ять місяців на фронті.

З-поміж тих, хто загинув у перший рік після мобілізації, лише одиниці протягнули понад 11 місяців.

За словами аналітиків, на тривалість життя після мобілізації та відправки на фронт вплинула інтенсивність бойових дій. Частина з мобілізованих росіян вже восени потрапила в "м'ясорубку" в районі Сватового та Кремінної.

Вік загиблих росіян

Більш ніж половина мобілізованих росіян загинули у віці від 30 до 45 років. Кожному десятому з них було менш ніж 25 років. Наймолодшому загиблому мобілізованому – 19 років, найстаршому – 62.

Де найбільше гинули окупанти

Згідно з дослідженням, за час війни обстріл ПТУ в Макіївці є найбільш відомою втратою російської армії (139 загиблих), але для мобілізованих це не єдиний випадок.

Так, через місяць після початку мобілізації – 24 жовтня 2022 року – 47 окупантів, які служили у 255-му полку, загинули одночасно під обстрілом в районі Нової Каховки в Херсонській області.

Найбільші втрати серед мобілізованих росіян відбулись восени та взимку були на напрямку Куп'янськ – Сватове – Кремінна в Луганській області. За рік з моменту оголошення мобілізації там загинуло понад 250 окупантів.

Приблизно 100 осіб загинуло за рік від моменту початку мобілізації в районі Донецька. Понад 30 мобілізованих загинули під Вугледаром, а 24 – під Макіївкою.

Раніше ми писали, що відомо про наслідки потужної атаки на бухту Севастополя. Також повідомляли, що відбувається з житлом у Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.