Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Більше не таємниця: який вигляд має ядерний бункер (фото)

Під час Холодної війни через ядерну загрозу данський уряд спорудив бункер, який міг би витримати будь-який удар

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Який вигляд має секретний ядерний бункер у Данії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Побудова бункера була абсолютно секретною. Однак нещодавно його дозволили відвідувати туристам.

Про це пише express.co.uk.

Бункер Regan West будували на вимогу НАТО з 1963 до 1968 року.

Ззовні він виглядає як бетонна сіра будівля. Більшість з тих, хто міг випадково опинитися біля нього, не могли подумати, що це саме той бункер, який витримає ядерний удар.

Бункер розташований приблизно за 400 кілометрів на північний захід від Копенгагена. Він міг витримати не лише ядерну атаку, а й використання потужнішої водневої бомби.

Який вигляд має секретний ядерний бункер, можна подивитися за посиланням.

Всередині бункера є:

  • кабінети;
  • понад 230 кімнат;
  • спальня монарха;
  • їдальня;
  • урядова конференц-зала.

Варто зауважити, що декор бункера, типовий для 1960-х років, досі зберігся.

Під час радянських ядерних випробувань та кубинської ракетної кризи бункер був у повній бойовій готовності. Він міг вмістити в себе урядовців, державних службовців та членів королівської родини.

Після закінчення Холодної війни бункер був виведений з експлуатації.

У Мережі показали "бункер" Віталія Кіма

Раніше ми писали, що Віталій Кім за час війни став одним з найпопулярніших українських політиків. Нещодавно у Мережі з'явились фото його особистого укриття, яке до цього вважалось секретним. Український блогер Артем Сурін показав, як виглядає "секретний" бункер очільника Миколаївщини Віталія Кіма.

Сурін побував у Миколаєві та зустрівся з Кімом. На одній зі спільних фотографій Сурін позує в бункері, який раніше вважався секретним.

За даними ЗМІ, саме в цьому бункері відбуваються наради за участю президента України Володимира Зеленського, а також інших високопоставлених політиків та військових.

"Доброго ранку з українського Миколаєва! На першому фото – секретний "бункер" Віталія Кіма. Це буде журналістський ексклюзив у серії про місто-герой. А головним героєм міста є безумовно сам Кім. Додам від себе: та його команда", – написав Сурін у своєму пості.

На іншому фото Сурін та Кім позують на фоні російської техніки, що була знищена українськими військовими на Півдні України.

Ці фотографії дають унікальне уявлення про те, як виглядає бункер, який відіграє важливу роль в обороні Миколаївщини.

Бункер розташований під землею і має кілька кімнат. У ньому є сучасне обладнання, включаючи комп'ютери, телефони та телевізори. Бункер також має систему життєзабезпечення, яка забезпечує мешканців водою, електроенергією та їжею.

Раніше ми писали, що потрібно купити в укриття та скільки це коштує. Також ми писали, які бомбосховища пропонують забудовники, щоб українці були в безпеці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.