Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чи дійсно Маск вимикав Starlink біля Криму – відповідь Буданова

За словами очільника української розвідки, вимкнення обладнання було, але точно не протягом місяця, як раніше повідомляли

Фото: Вікіпедія, ГУР. Колаж: Pro Владу

Буданов висловився щодо вимкнення покриття Starlink біля Криму

Фото: Вікіпедія, ГУР. Колаж: Pro Владу

Starlink у війні проти агресора відіграє дуже важливу роль на фронті. Обладнання дійсно вимикали біля Криму.

Про це повідомив очільник ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю TheDrive.

"Starlink є приватною власністю приватної особи. Так, ми дійсно дуже широко використовуємо його продукти та послуги. Уся контактна лінія певною мірою спілкується один з одним, використовуючи його продукти та послуги. Єдине, що я можу тут сказати, це те, що без цих послуг і продуктів була б катастрофа. Але це правда, що раніше він вимикав свої продукти та послуги біля Криму. Але є й інша сторона цієї правди. Всі це знали", – розповів керівник української розвідки.

Крім того, за словами Кирила Буданова, відключення покриття в Криму сталось не в той конкретний момент, про який всі кажуть.

"Це відключення було на місяць. Можливо, були якісь конкретні випадки, про які я не знаю. Але я абсолютно впевнений, що весь перший період війни взагалі не було відключення", – сказав він.

Маск завадив ЗСУ не тільки в Криму

Як ми вже писали, нещодавно про Ілона Маска говорив фактично весь світ. Адже в мережі активно поширювалась інформація про те, що сам мільярдер завадив українським військовим провести операцію в Криму. Тепер вже з'явились нові подробиці щодо цього.

Волтер Айзексон заявив про те, що Ілон Маск вимкнув мережу Starlink не лише в Криму, а й на території Донецької та Луганської областей. Тим самим він завадив Збройним силам України провести успішну операцію.

Свої дії Маск пояснює тим, що мережа Starlink в першу чергу повинна працювати лише для оборони країни, але не для наступу. До того ж сам мільярдер вважає, що деокупація власних територій не може вважатися обороною, тому, відповідно, там мережа Starlink теж була вимкнена.

Своє рішення стосовно вимкненого Starlink на Донбасі Ілон Маск вкотре обґрунтував можливою ескалацією конфлікту, якої він так боїться.

Зазначимо, що з того моменту, відколи в мережі з'явилась інформація про цю ситуацію з Маском, мільярдер дав вже чимало пояснень стосовно самої ситуації. В більшості випадків Маск намагається виправдати свої дії.

Ілон Маск вигадав нову причину

Раніше ми вже писали про те, що впливовий американський бізнесмен вигадав нову причину, чому він не увімкнув Starlink на узбережжі Кримського півострова. Так, тепер, за словами Ілона Маска, у всьому винні санкції, які наклали Сполучені Штати на Росію та окупований Крим.

"Причина, по якій його вимкнули, насправді цікава, тому що США запровадили санкції проти РФ і нам фактично не дозволено... це включає Крим під санкції й нам фактично заборонено здійснювати підключення до країни (яка під санкціями, – ред.) без схвалення уряду США", – заявив Маск.

Також він додав, що сама Україна нібито не зробила жодного попередження стосовно ситуації. За словами Маска, це був лише дзвінок посеред ночі від представників української влади, які сказали про те, що на узбережжі Криму необхідно негайно включити Starlink. Крім того, мільярдер не отримував жодних вказівок щодо цієї ситуації й від діючого президента Сполучених Штатів Джо Байдена. Однак, сам він заявляє, що якби Байден дав відповідний наказ, то мережу було б увімкнено.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін під час одного зі своїх виступів похвалив Ілона Маска. Також ми повідомляли про те, що в Офісі президента різко відреагували на заяви мільярдера.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.