Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ілон Маск зірвав операцію ЗСУ? Чи дійсно в Криму заблокували Starlink

Розповідаємо про те, як американський мільярдер Ілон Маск прокоментував інформацію про відключення Starlink біля узбережжя Кримського півострова

Фото: УНІАН, Elon Musk/Twitter. Колаж: Pro Війну

Маск прокоментував інформацію про відключення Starlink в Криму

Фото: УНІАН, Elon Musk/Twitter. Колаж: Pro Війну

В перші місяці повномасштабного вторгнення Ілон Маск, який є засновником компанії SpaceX, надавав Україні допомогу у вигляді швидкого супутникового інтернету Starlink. Проте згодом мільярдер почав змінювати свої рішення та робив дуже дивні заяви, що були на користь агресора. Нещодавно в мережі з'явилась інформація про те, що Маск завадив Україні провести операцію біля узбережжя Криму. Засновник SpaceX дав коментар з цього приводу.

Про це Ілон Маск написав в соцмережі Х (колишній Twitter).

Як Маск прокоментував цю інформацію

За словами впливового бізнесмена, він не давав наказу своїм фахівцям відключати супутникову мережу Starlink біля узбережжя Кримського півострова, адже вона там просто не працювала.

"Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", — написав він.

Такими словами Ілон Маск відповів на коментар співзасновника компанії NFTech, підприємця Маріо Навфаля, який писав про те, що таким чином мільярдер нібито хотів уникнути ядерного конфлікту за участі Російської Федерації.

"Ілон Маск таємно доручив своїм інженерам відключити мережу супутникового зв'язку Starlink під час великого українського наступу. Цю дію було здійснено, щоб навмисно запобігти раптовому нападу України на російський військово-морський флот", — зазначається у дописі Навфаля.

Зазначимо, що з того моменту, відколи ця інформація з'явилася в мережі, її активно почали обговорювати українські та міжнародні експерти, підозрюючи Маска в таких діях.

Маск боявся ядерної війни

Зазначимо, раніше ми писали про те, що у 2022-му році Ілон Маск наказав відключити супутникову мережу Starlink поблизу узбережжя окупованого Криму. Про це йдеться у фрагменті біографічної книги Уолтера Айзексона "Ілон Маск".

В книзі Айзексона розповідається про те, що Ілон Маск проводив переговори з високопоставленими представниками Російської Федерації, після яких у мільярдера виникав страх щодо можливої ядерної війни у світі. Тому, він почав певною мірою діяти на користь країни-агресора.

Зокрема, саме тому Ілон Маск дав наказ технічним службам Starlink припинити роботу мережі в районі узбережжя Кримського півострова. Він нібито намагався будь-яким чином уникнути ядерного конфлікту, тому вирішив завадити українським військовим провести операцію.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Маск вигадав для захисту користувачів мережі Х (Twitter). Також раніше ми писали про новий логотип цієї соцмережі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.