Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Масштабна атака росіян на Київ: яка ситуація зараз у столиці

У ніч на 25 листопада росіяни влаштували одну з наймасовіших атак на українську столицю за період повномасштабної війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Що відомо про атаку росіян на Київ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Російські окупанти продовжують терор українців, щодня обстрілюючи території нашої держави. Цього разу під атакою ворога опинився Київ, на який російська армія спрямувала велику кількість БПЛА.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, що відомо про атаку станом на зараз.

Нічна атака дронами на Київ

Кияни прокинулися від звуків сирени о 02:37. Тоді ж міська військова адміністрація попередила, що до міста з різних напрямків наближається велика кількість "Шахедів". Перші вибухи пролунали у столиці близько 05:00 ранку, атака росіян на українську столицю станом на 07:40 триває.

"В Києві працює ППО. Перебувайте в укриттях", — йшлося у повідомленні.

Згодом мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі розповів про перші наслідки атаки. Так, у Соломʼянському районі впали уламки БпЛА, через які виникла пожежа у приміщенні дитячого садка та в одному з житлових будинків.

"У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок", — повідомив очільник міста.

Падіння уламків ворожого дрону також зафіксували у Подільському районі. А у Дніпровському БпЛА пошкодив багатоповерховий житловий будинок.

"У багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрону впав на сходову клітину верхнього поверху. Загоряння немає. Потерпілих наразі не виявили", — додав Віталій Кличко

Відомо також, що внаслідок атаки постраждали як мінімум троє жителів міста. Серед них є 11-річна дитина, у якої діагностували гостру реакцію на стрес.

О 07:34 стало відомо, що уламки дрону виявили у Голосіївському районі. За попередніми даними, вони впали на чотириповерховий житловий будинок. Рятувальники слідують на місце.

Тим часом Повітряні сили ЗСУ о 08:14 повідомили, цієї ночі росіяни випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

"Основний напрямок удару – Київ", – зазначається у повідомленні.

Як повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у своєму Telegram-каналі, загалом на Україну летіли 75 російських дронів-камікадзе. ППО вдалося знищити у небі 71 ворожий об'єкт. За попередніми даними, лише на Київському напрямку українські воїни збили 17 БпЛА противника.

Повітряна тривога у Києві тривала шість годин: з 02:37 до 8:46 години.

Скільки ракет є Росії

Ворог для ударів по Україні використовує не тільки дрони-камікадзе, а й крилаті ракети, які можуть вражати цілі на далекій відстані. Так, нещодавно речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що масовані ракетні обстріли відсутні вже кілька місяців, і за цей час окупанти могли накопичити приблизно 900 ракет.

"Про потужності Росії казали у ГУР. Це щомісяця по 100 ракет вони виготовлюють. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900", — сказав Ігнат.

Він підкреслив, що мова йде саме про високоточні далекобійні ракети. Також росіяни мають у своєму розпорядженні "Онікси", та ракети С-300.

Раніше ми писали, що допоможе Україні швидше перемогти Росію у війні. Ще ми розповідали, скільки озброєння отримали ЗСУ від США під час повномасштабної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.