Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На болгарському курорті виявили дрон із вибухівкою — хто причетний до події

Місцевій владі поки не вдалося встановити, кому саме належить цей безпілотник та скільки часу він пролежав непоміченим

Фото: bignews.bg. Колаж: Pro Війну

Безпілотник ніс 82-мм фугасну мінометну міну

Фото: bignews.bg. Колаж: Pro Війну

У ніч проти 18 вересня на в Болгарії на узбережжі Чорного моря виявили невідомий безпілотник із вибуховим пристроєм. Подія трапилась у курорті Тюленово, за 70 кілометрів на південь від кордону з Румунією та через Чорне море від окупованого Росією Криму.

За словами міністра оборони країни Тодор Тагарев зазначив, що знайдений дрон пов'язаний з війною Росії проти України, пише CNN.

"Цей безпілотник пов'язаний з війною, яку Росія почала проти України", – сказав він.

Міністр уточнив, що поки що не вдалося з'ясувати, чий це дрон і як він опинився на території Болгарії.

Згодом стало відомо, що безпілотник ніс 82-мм фугасну мінометну міну. Її підірвали сапери.

Глава Міноборони Болгарії зазначив, що йому невідомо, як довго безпілотник пролежав непоміченим, але зазначив, що це не перший подібний "залишок війни", який був виявлений за межами конфлікту.

"Вже є випадки падіння останків безпілотників та інших боєприпасів. У нас немає підстав думати, що ця війна омине нас", – додав Тагарев.

Що відомо про падіння дронів у Румунії

Ми повідомляли про те, що в ніч на 4 вересня в МЗС України розповіли про те, що під час атаки на українські порти на Дунаї російські "Шахеди" впали на території Румунії.

Тоді Міноборони Румунії заперечило падіння російських дронів на території країни, однак вже через два дні, 6 вересня, у Румунії визнали, що частини того БПЛА все ж таки впали на їхню територію.

Навіщо агресор направив дрони в Румунію

Раніше ми писали про те, що спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат дав коментар стосовно російських дронів на румунській території, а також уламків ракет на польській. Він вважає, що у цих подій є певна мета.

Ігнат зауважив, що російські дрони-камікадзе, які впали в Румунії, це лише один із численних прикладів провокацій Росії на кордонах країн-членів НАТО.

"Не вперше противник провокативні дії здійснює на кордонах держав, які є членами НАТО. Ми пам'ятаємо і польську історію, і проліт невеликим шматочком території Румунії крилатих ракет – це було, мабуть, пів року тому, може й більше", – сказав речник ПС.

Він також заявив про навмисну мету РФ під час таких подій.

Раніше ми повідомляли, які дрони могли задіяти ЗСУ для удару по Кримському мосту. Також повідомляли, що Польща розпочала екстрадицію деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.