Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нагорний Карабах капітулював – чи закінчилася війна між Азербайджаном та Вірменією

Стало відомо про те, що нещодавньому збройному конфлікту між Нагорним Карабахом та Азербайджаном прийшов кінець

Фото: Вікіпедія, сайт Кремля. Колаж: Pro Війну

Армія Нагорного Карабаху капітулювала і буде розпущена

Фото: Вікіпедія, сайт Кремля. Колаж: Pro Війну

Армія Вірменії склала зброю і прийняла умови Азербайджану. Збройні сили Карабаху будуть розформовані, і Азербайджан отримає повний контроль над своєю територією. Війна закінчується.

Про це повідомили у Міноборони Азербайджану, як зазначає Minval.

При цьому вимоги, за яких було досягнено домовленості, фактично аналогічні умовам капітуляції Карабаху:

  • формування Збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні групи, які розташовані в Карабахському районі, складають зброю, залишають свої військові позиції й посади, а також роззброюються;

  • підрозділи ЗС Вірменії залишають територію Азербайджану, вірменські збройні формування розформовуються;

  • паралельно здаються все озброєння та важка техніка.

Що цікаво, процес роззброєння вірменських формувань у Карабаху та виведення військових з Вірменії здійснюється у співпраці з російськими "миротворцями".

Офіційний Баку також підтвердив цю інформацію і наголосив, що 21 вересня у місті Євлах вже запланована зустріч представників вірменського населення Нагірного Карабаху з політиками Азербайджану.

На цій зустрічі будуть обговорюватися питання, які були висунуті азербайджанською стороною, включаючи:

  • реінтеграцію;
  • гарантування прав і безпеки вірменського населення Нагірного Карабаху;
  • забезпечення життєдіяльності цього населення в межах Конституції Азербайджану.

Варто відзначити, що лише за одну добу після оголошення Азербайджаном початку "антитерористичних заходів локального характеру" в Нагірному Карабасі, армія цього невизнаного регіону зазнала серйозних втрат.

За даними Міністерства оборони, у регіоні було захоплено понад 90 важливих бойових та стратегічних позицій, які були під контролем військових підрозділів Збройних сил Вірменії.

Як трофеї було захоплено 7 військових автомобілів, 4 міномети, 1 танк, 2 бойові броньовані машини та значну кількість боєприпасів, які раніше належали військам Вірменії.

Передісторія

Нагадаємо, вчора конфлікт між Азербайджаном і Вірменією розгорівся з новою силою. Офіційний Баку оголосив про початок "локальних антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі з метою "відновлення конституційного порядку" і розпочав обстріл території цієї невизначеної республіки.

Почалися інтенсивні бої. Вірменія завдавала ударів по азербайджанських військовослужбовцях, а Азербайджан знищував важливі об'єкти вірменської армії, а також їхні системи ППО.

Тоді в оборонному відомстві Азербайджану заявили, що військова операція буде тривати до того моменту, поки на території Карабаху не будуть знищені всі військові формування Вірменії.

Раніше ми писали, що росіяни масово біжать з лінії фронту. Також розповідали про те, які санкції проти РФ Європа може запровадити вже у жовтні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.